MÜJDELENDİ AMA…
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, restorasyonu yıllardır bitmeyen Kostaki Konağı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kuvvetli, “Kostaki Konağı, 4 yıldır kapalı. 2018’de başlanan restorasyon ihalesi sürecinin ardından; bu ay içerisinde 3. ihalenin gerçekleşeceği AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu tarafından müjdelendi.  Ancak bu konuda müjde sayılabilecek tek şey, konağın eski haline getirilmesi olacaktır.” diye konuştu.

KANIT NİTELİĞİNDE
Kostaki Konağı’na giderek burada incelemelerde bulunan Başkan Kuvvetli, “Daha önce Kız Meslek Lisesi olarak da kullanılmış olan bu nadide eser ne yazık ki bugün perişan durumda. Amaç restorasyon, sonuç deformasyon. Böyle bir eserin restorasyonu için görevlendirilecek firmaların çok büyük bir özenle araştırılması ve denetlenmesi gerekirken, mevcut görüntü durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor. Trabzon’un kalbindeki bu eser kaderine terk edilmiş ve bu görüntü, gerçekleşecek ihalenin de sağlıklı ilerleyemeyeceğinin kanıtı niteliğinde.” dedi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUNMALI
3. ihaleyi maliyeti açısından da değerlendiren Kuvvetli, “2018 yılından bu yana inşaat maliyetleri yaklaşık yüzde 500 oranında artış gösterdi. Tabi bu durum da bizi yapılacak ihalenin bedelinin fahiş miktarda artacağı yönünde endişeleniyor. Temennim ise yetkililerin yeni ihale sürecinde ince eleyip sık dokuması ve bu zarardan en kısa sürede dönmesidir.”  dedi.

Editör: Haber Merkezi