Karadenizde Son Nokta - Arsin Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarını kısırlaştırılması 'Sahipsiz Hayvanlar Sağlık Kabini' oluşturdu. Trabzon'a örnek olacak çalışma hayvanseverlerin takdirini topladı. 

Trabzon'da sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve tedavi uygulamaları çalışmasına Arsin Belediyesi de katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle ilçede, sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılması ve tedavilerinin yapılabilmesi için Sahipsiz Hayvanlar Sağlık Kabini kurdu. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban'ın da katıldığı açılışın ardından sağlık kabini faaliyete başladı. Arsin Belediyesi Veterinerlik İşleri biriminden personelin görev aldığı sağlık kabininde ilk kısırlaştırma ameliyatı da yapıldı. 

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Gürsoy, verilecek hizmetin yalnızca sokak hayvanları için olduğunu söyledi. TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban da, Arsin’de başlatılan uygulamanın tüm ilçe belediyelerine örnek olması gerektiğini kaydederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi