SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinin yıllardır beklediği yüksekokulda sona gelindi. Süren çalışmalarda önemli bir mesafe kat eden Çarşıbaşı’nın sevinci kursağında kaldı.

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınarak yerine yüksekokulun yapılacak olması tartışmalara neden oldu. Belediyeyi elinde bulunduran MHP, sonucu “başarı” olarak nitelendirirken muhalefet lisenin taşınmasının kapanmasına neden olacağını belirterek karşı çıktı.

KAPATMAK MARİFET DEĞİL
CHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı, “Beyler yanlış yapıyorsunuz bu okulu kapatmanıza izin vermeyeceğiz. Söz konusu bu okulun taşınması, kapanmaya terk edilmesi anlamı taşır. Bu okulun kapatılması değil bölüm sayısının artırılması ve eğitimde kaliteyi yakalaması sağlanmalıdır. Marifet mevcut okul kapatmak değil, mevcudu koruyup yenisini açmaktır” dedi.


MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Çarşıbaşı’nın MHP’li Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu söz konusu okul binasının önünde fotoğraf çekildi. Tarım “Çarşıbaşı Belediye Başkanımız Mümin Nuhoğlu’nun ilçesine üniversite kazandırma arzusunu destekliyor ve alkışlıyoruz. Her zaman yanındayız” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi