CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, esnaf ziyaretlerine devam ederken en son Vakfıkebir’de vatandaşlarla bir araya geldi.

DESTEKLER TÜM ESNAFA VERİLMELİ
Sürekli alanda olacaklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, Vakfıkebir’de rutin ilçe ziyaretlerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Vatandaşın ve esnafın ekonomik sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. Bu sorunlar her yerde karşımıza çıkıyor. 17 günlük tam kapanma yaşadık. Esnaf 30 günlük prim ödediklerini söylüyorlar. Destek veriliyor ama kriterlerin uygun olmadığını dile getiriyorlar. Desteklerin bütün esnafa verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ESNAF SAHİPSİZ OLDUĞUNU HİSSEDİYOR
Hacısalihoğlu, “Esnaf kendisinin sahipsiz olduğunu hissediyor. Yüzde 7.5 ile kredi alındı ödeyemediler, şimdi yüzde 17.5 ile kredi verildi. Esnaf bunu nasıl ödeyecek. Esnafa kredi vermek onu borçlandırmak demek. Turizm sektörü açılmamış, piyasa açılmamış. Döviz almış başını gitmiş. Esnaf 10 liraya sattığı malı yeniden almaya gittiğinde 12 liraya alıyor Hükümetin alacağı tedbirler esnafı ayakta tutmaya yönelik tedbirler olması lazım. Vergiler ötelenebilir, kredi taksitleri, faizleri ötelenebilir, SGK primleri alınmayabilir” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi