Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) tarafından Araklı’nın Taşönü Mahallesi’nde yapılması planlanan Katı Atık Çöp Depolama Tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Üstün, Sürmene halkının da yıllardan beri çöp ile imtihan olduğunu belirterek “Çöp tesisini biz de istemiyoruz. Artık bu tesis başka bir yerde uygun alanda yapılmalı” dedi.

10 SENEDİR KAHRI ÇEKİYORUZ

Başkan Üstün, Çamburnu Kutlular mevkiinde bulunan ve bölge halkının yıllardır kapatılmasını istediği Katı Atık Çöp     Depolama Tesisinin alanın dolduğunu hatırlatarak “Alan olarak artık orası doldu. Ancak çöplerin dökülmemesi için kesin olarak bir tarih yok.  Biz de çöp tesisini istemiyoruz. Ancak nihayetinde bu çöp bir yere dökülecek. Trabzon, bunun yükünü, kahrını 10 senedir çekiyor. Rize’nin çöpü 10 senedir bize geliyor. Bir müddet buradan oraya gitsin” diye konuştu.

TARIM ALANI OLABİLİR…

Başkan Üstün, Kutlular mevkiindeki Katı Atık Çöp Depolama Tesisindeki alanda çöp dökülme işlmine son verildiğinde oradaki bölgenin tarım alanı olarak da kullanabileceğini söyledi. Üstün, “Orası TRABRİKAB’a ait alan. Muhtemelen tarımsal alan olarak kullanılır. Oranın üzerine toprak döktükten sonra tarım alanı olarak kullanılabilir. İçindeki sonuçta gübre yerine geçer. Daha da güzel olur. Çünkü orada inşaat olmaz” ifadelerini kullandı.

Karadenizde sonnokta özel haber / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi