Trafiğe kapatılması gündemde olan Kahramanmaraş Caddesi hakkında esnaf gazetemize konuştu.

Esnaf Lütfü Yazıcı, “Bu caddede yaklaşık 30 yıllık esnafım. Daha önce Kunduracılar trafiğe kapatıldı akabinde Uzunsokak trafiğe kapandı işleyen tek bir cadde var orası da Kahramanmaraş Caddesi. Buranın kapatılması ile Meydan tamamen kilitlenmiş bir pozisyona düşer. Bu kanaatimce uygun olmaz bu işi organize edenler her noktası ile bunu düşünmesi lazım. Trabzon’da hiçbir caddede trafik akışı olmaması ciddi sıkıntılar doğurur. Maraş Caddesinde yapılacak olan tek bir iş var. Postane’den Meydan Parkı tarafına gelen bütün dolmuşların buradan kaldırılması. Bu dolmuş trafiğinin kaldırılması ile bence tamamen sorun çözülür. Postane’den Meydan Parkı’na 10 tane dolmuş durağı var. İki tane araç verilmiş üçüncü bir araç geldiği zaman öndeki aracın çıkması gerekirken 10 tane dolmuş ikili şerit halinde trafiği tamamen kilitliyor sorun bundan kaynaklanıyor. Netice olarak Maraş Caddesi trafiğe kapatılmaması daha uygun olur.” ifadelerini kullandı.

Konuşan diğer esnaflar ise şunları söyledi:
NEREDEN GİDİLECEK?
İbrahim Karabeyaz:
“Burayı 3-4 defa kazıdılar kapattılar bir şeyler yapılıyor. Bence trafiğe kapatılması iyi olmaz. Müşterilerimizde azalma olur işlerimiz düşer para kazanamayız.” Ahmet Efe Nalbant: “Trafiğe kapatılıp yayaya açılması bizim için avantajlı olur. Trabzon zaten merkezi trafiğe müsait değil 3 tane caddesi var. Uzunsokak, Kunduracılar biriside Maraş Caddesi. Bunlardan birinin trafiğe açık olması işimizi çok zorlaştırıyor burada sürekli bir hengame oluyor dolmuşlar girip çıkıyor. Bunların zaten buradan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz esnaf olarak. Kahramanmaraş Caddesi kapatılıp güzel bir düzenleme yapılırsa esnafın işine geleceğini düşünüyorum.”

Halit Ziya Nalbant: “Zaten Trabzon’da trafik ve yol anlamında bir sıkıntı mevcut. Minibüs şehri haline gelmiş bulunmaktayız eğer burayı da trafiğe kapatırlarsa nereden gidilecek. Bir güzergah düzenlenmedi Kara Yolları ya da Belediye bu konuda bilgi verilmedi. Ben kapatılmasını isterim gayet de güzel olur bu trafik konusu sıkıntı olabilir. Trabzon medeniyet turizm şehri diyorlar ancak böyle bir turizm şehri kültür şehri olur mu? Bence olmaz dışarıdan gelen insanlar bile Türkiye’nin en rezil şehri burası diyorlar minibüs mezarlığı yapıldı Trabzon.”

KAPATILDIKTAN SONRASI ÖNEMLİ
Fatih İpek:
“Kapatılmasını istemiyorum. Trafik sıkışıklığı yaşanır insanlar mağdur olur. İşlerimiz aksar burada arabası ile durup işlerini halleden insanlar bizden alışveriş yapıyorlar şayet kapanırsa bizim işlerimiz dü ş e r bu nedenle istemiyorum.”

Serdar Bulut: “Burası kapatılabilir ama önemli olan kapatıldıktan sonra neler yapılacağı. Buranın güzelleştirilmesi ile alakalı çalışmalar yapılmalı. Çok yakın bir yerden örnek var elimizde Samsun’un Çiftlik Caddesi. Eğer orası gibi buraya da güzelleştirme yapılacaksa kapansın ama eğer ki bu şekilde kapatıp burayı kaderine terk edecekler ise buranın kapatılmasının hiçbir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Eğer kapatıldıktan sonra güzelleştirme yapılırsa Trabzon’da var olan bir iki cadden biri olan Kahramanmaraş Caddesi önemli bir yer haline gelebilir.”

Orhan Aydın: “Burada fazlasıyla ses gürültüsü yaşanıyor eğer kapandıktan sonra bu engellenebilirse burası güzel bir cadde haline gelebilir. Ağaçlandırma, banklar koyulursa güzel bir dizayn verilebilirse hem esnaf açısından hem vatandaş açısından hoş olur.”

İNSANLAR MAĞDUR OLUR
Tanju Tuncer: “Ben kapatılmasını istemiyorum çünkü Trabzon’un tek trafik geçen caddesi Kahramanmaraş Caddesi. Şayet burayı kapatırlarsa insanlar mağdur olur. Bu caddeye arabası ile girip bankada ya da diğer dükkanlara uğrayarak işini halleden insanlarımız var buda onların mağdur olmasına neden olabilir. Tek trafiğe açık olan caddenin kapatılması bence mantıklı değil ben razı değilim.”

Enis Murat: “Kapatılması esnaf açısından daha iyi olur çünkü sürekli dükkanlarımız toza maruz kalıyor. Şuanda da yolda bir çalışma var. Esnafın kan ağladığı bir dönem yaşanıyor. Belediyenin bu dönemde yetersiz kaldığını düşünüyorum hijyen açısından esnaf çok şikayetçi. Sürekli her gün bu şekilde bir çile yaşadık. Trafiğe kapatılıp sadece yayaya açılması esnaf için çok iyi olacaktır ilk başta Uzunsokak ve Kunduracılara çok itiraz edildi ancak şimdi esnaf bu durumdan çok memnun. Bizim için bir adım daha ileriye gitmek olur diye düşünüyorum sadece ürünlerin teslim alınması noktasında belirli bir saat dilimi verilip kapatılırsa bizim için faydalı olur.”

Editör: Haber Merkezi