Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı ve bir önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Vehbi Koç gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Koç Ramazan boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili, “Ramazan rahmet ayıdır, bereket ayıdır, Ramazan’da ne biriktirirsek 11 ay bize sermaye olacak. Bu anlamda şehrimiz Trabzon için bakıldığında konuyu daha anlamlı hale getirmek için toplumun bütün kesimlerini kaynaştırmaya çalıştık. Memleketimizde üç tane üniversitemiz var, buralarda eğitim gören öğrencilerimizle de hem iftarda hem de sahurda bir araya geldik. Maddi durumu olmayan kardeşlerimizi de tespit ederek ziyaret ediyoruz, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Şuanda adı konulmamış ama mükemmel bir senkronizasyon içerisindeyiz. Partimizin kadın kolları, gençlik kollarımız, ana kademe ve STK’larımız da bu işin içerisine girerek, yerel yönetimlerimizle birlikte herkes kendi çapında elinden geleni yaparak Ramazan’ı geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.


STK’LARLA DİYALOG İÇİNDEYİM


Sık sık Trabzon’a gelerek talep ve beklentileri yerinde gördüğünü belirten Koç, “STK’larla diyalog içerisindeyim. Onlar toplumun gerçeklerini çok iyi biliyor ve görüyorlar. Bize getirdikleri talepleri, sıkıntıları, ihtiyaçları aşmak için enerji sarf ediyoruz. Biz Trabzon’u 24 saat yaşıyoruz. Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir ilçe ayrımı yapmadan vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşlarla buluşmamızda gördüğümüz şu ki, pahalılık bir gerçek. Pahalılık var ama bu neden kaynaklanıyor nasıl oldu veya bu düzende hayatımızı nasıl devam ettiririz noktasında ne yapılabileceğini anlamaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.


İNANIYORUM GÜVENİYORUM

Ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulunan Koç, şunları söyledi: “Vatandaşımız alım gücünün düşmesinin sebeplerini araştırıp işin aslını öğrendiği zaman bu işin hükümetimizin elinde olmayan sebeplerden kaynaklandığını görebiliyor. Ekonomi üzerine vatandaşımıza şunu söyleyebilirim ki Cumhurbaşkanımız taahhüt ediyor ve diyor ki evet alım gücümüzde de düşüş oldu ama göreceksiniz yakın zamanda alım gücümüz eskisinden daha güzel hale gelecek. Cumhurbaşkanımız alım gücümüz eskisinden daha iyi olacak diyorsa bu benim için en büyük beyandır. Ben Cumhurbaşkanımıza inanıyorum, inandığım için de güveniyorum. Bu millet de Cumhurbaşkanımıza inandığı ve güvendiği için oy veriyor. Sonuçta Cumhurbaşkanımızın bu taahhüttü vermesi son derece kıymetli.”

 

TRABZON LİMANI ÖNEMLİ İŞLEVDE

Koç açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Trabzon Liman Müdürümüz Muzaffer Bey (Ermiş) Soçi ile istişare halinde. Kendisini yakından takip etmek gerek. Limanlar arası ticaret konusunda Trabzon-Soçi ticareti noktasında çok ciddi müşteriler geliyor, sürekli görüşme yapıyorlar. Limanın talepleri oluyor ve sürekli görüşme halindeler, önemli görev üstleniyorlar. İzlediğimiz dış politikada bölgede savaşın devam etmesini istemiyoruz. Bir an önce barış istiyoruz. Her iki taraf ile dost kalmak beklentisindeyiz. Sonuçta bunlar bizim binlerce yıllık komşumuz. Coğrafya kaderdir, kim ne derse desin, hangi gözle bakarsa baksın, üçüncü taraf olarak bizim vazifemiz onları barıştırmak olmalıdır.”

2018’İN TEKRARI OLACAK

2023 seçimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koç, “2023 seçimlerine kendi açımızdan bakacak olursak Cumhur İttifakı olarak seçime girip kazandığımızda aynı atmosferin tekrarı olacak. Çünkü Cumhur İttifakı ortak bir Cumhurbaşkanı Adayı üzerine tartışmasız karar sağlamış durumda. Bundan dolayı 2018 seçimlerinin tekrarı olacaktır. Artımız eksimiz tabii ki olabilir ancak, sahadaki ansımaları görerek, varsa eksikleri gidererek vatandaşın gönlünü almak için çalışıyoruz. Ülkeyi yöneten insanların vazifesi ülkedeki insanların refahını artırmak ve onu mutlu etmektir. Bu şekilde bir anlayış ile seçime girip yine başarılı çıkacağımıza inanıyorum. Teknik açıdan hatalarımız varsa bunları da toparlanmış olarak vatandaşın karşısına çıkmış olacağız. Sağlığımda bir sıkıntı olmazsa, Genel Merkezimiz aday olma demezse tekrar milletvekilliği için aday adayıyım, göreve hazırım. Takdir Genel Merkezimizindir. Partimizin emrindeyim.” diye konuştu. 

SAVAŞ SON BULMALI

Koç, Türkiye’nin temel gıdada sorun yaşamayacağını ifade ederek, “Vatandaşımızın cebinin rahatlaması için enflasyonun dizginlenmesi gerekli. Varsayımlar üzerinden yapılan zamlar piyasayı çok kötü etkiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz gerekli. Lokasyon olarak çok kıymetli bir bölgedeyiz. Hem ihracat için hem de temin noktasında alternatifimiz çok. Pandemi döneminde bunu gördük ve yaşadık. Bazı ürünler Türkiye’de yok ama biz bunarı ülkemize getirebiliyoruz mesela pandemide maske konusunda bunu yaşadık. Tüccarlar Pakistan ve Hindistan’dan maske temin ettiler. Biz bunu yapabildik böyle kabiliyetimiz var. Bunlar ekonomimize olumlu yansımalardır. Umut ediyoruz ki bu savaş dursun, bu savaş durursa ekonomi ye de çok olumlu yansımaları olacaktır. Şunu da belirteyim ki biz ülke olarak temel gıdada sorun yaşamayız. Stoklarımız imkanlarımız ve tedarik kanallarımız buna müsait.” dedi.
 

ÇABALARIN SONUCU MUTLAKA ALINACAK
 

Koç açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Şubat 2022 verilerine göre işsizlik 0,5 puanlık azalış ile yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Böylesine bir süreçte işsizliğin azalması, Türkiye’de üretimin ve istihdamın devam ettiğinin en net göstergesidir. Elindeki araçları kararlı bir şekilde işçi ve işvereni mağdur etmeyecek şekilde kullanan Türkiye, bugünün meyvelerini önümüzdeki süreçte fazlasıyla alacaktır. Ekonominin normalleşme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yukarı yönlü hızlı bir ivme kazanmasını bekliyoruz. Sarf edilen bu çabaların sonucunda kazanan Türkiye olacak.” 

İŞÇİ HAKLARI GÜVENCEDE

Koç: “Ülkemizde son 20 yılda gerçekleştirilen reformlarla birlikte işçi hakları yasa ile güvence altına alınmıştır. 4857 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişikliklerle birlikte tüm emekçi kardeşlerimizin hakları düzenlenmiştir. Kamu ve özel sektör çalışanlarının sendikal hakları dakanunla güvence altına alınmıştır.”

ŞEHRİMİZ BÜYÜYOR
Trabzon’un jeopolitik önemine de değinen Koç, “Türkiye’nin dünyadaki jeopolitik önemi kadar Trabzon’un da Kafkasya için aynı şekilde önemi var. Trabzon hızlı adımlarla büyüyor, pek çok hedefi yakalamak üzere. Trabzon’da geçen seneye göre işsizlik oranı da düştü. Bunlar ilimiz için güzel gelişmeler.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi