Doğu karadeniz ihracatçıları birliği yönetim kurulu başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptığı yazılı açıklamada  son günlerde Kamu oyunda doğruluğu yasal kaynaklarca teyit edilmemiş bilgilerle ihracatçı firmaların karalanmaya çalışılması maalesef ihracatçımızın şevkini kırmakta, Ülkemize güvenerek milyarlarca dolarlık yatırım yapan global firmaları rahatsız etmekte, yatırım yapmaktan caydırmaktadır.Fındık mamulleri üretimi yapan ve Ülkemiz ihracatına istihdamına büyük katkıları olan, ödemiş oldukları vergilerle bulundukları bölgenin lideri konumunda bulunan firmalarımızın Denetim otoriteleri tarafından doğruluğu teyit edilmeyen ve bilimsellikte uzak mülahazalarla karalanmaları sonuçta ülkemize zarar vermektedir. Gerekli araştırmaları yapılmadan paylaşılan bilgilerin bilimsellikle örtüşmemektedir.

Ülkemizin en önemli ihraç ürünü olan fındığı işleyerek Ülke ekonomisine kazandıran bu firmalarımıza yapılan haksızlık hiçbir kesime fayda sağlamamaktadır. Bu firmalarımız en modern tesislerinde insan sağlığını en üst noktada tutarak, gerekli araştırmalarını ve üretim politikalarını bu hassasiyet içinde sürdüren ihracatçılarımıza yapılan haksızlık camiamızı üzmektedir.Değerli kamuoyundan bu hassasiyetleri gözeterek ve Ülkemize büyük katkı sağlayan bu firmalarımıza karşı daha hassas davranmalarını beklemekteyiz.

Unutulmamalıdır ki, Ülkemizin kalkınması büyümesi bu firmalarımızın varlığı ile mümkün olabilmektedir. Bundan dolayı, değerli kamuoyunun bu bilimsellikten uzak haberlere itibar etmemeleri, Devletimiz gerekli otoriteleri tarafından yapılacak bilgilendirmeler ışığında değerlendirmelerde bulunmalarını istirham etmekteyiz dedi.

Editör: Haber Merkezi