Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar vermesinin ardından MHP Trabzon eski il başkanı ve üst kurul delegesi Muammer Demeli önemli açıklamalarda bulundu. Olağanüstü kurultaydan yana tavır koyan Demeli, mahkeme kararını değerlendirerek “Bir yıl boyunca mahkeme yapmıyorsunuz 10 dakika içinde karar alıyorsunuz bu karar MHP’nin üst kurul delegelerine kurumsal kimliğine saygısızlıktır” dedi.

Demeli, yeni parti iddialarına da cevap verdi.

İşte Demeli’nin açıklamaları:

KARAR BİZİ ÜZDÜ…

Bir yıl sonra ve 10 dakika içinde alınan karar bizi üzmüştür. Bir yıl boyunca bunu uzatıyorsunuz, bir yıl boyunca bu mahkemeyi yapmıyorsunuz, sonuç olarak 20 Haziran’da geliyorsunuz 10 dakika içerisinde bir karar alıyorsunuz. Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin üst kurul delegelerine, kurumsal kimliğine, üyelerine, seçmenlerine, yapılan en büyük saygısızlıktır. 700 tane delegenin kullanmış olduğu oyları geçersiz saymak, MHP’nin delegelerine yapılan en büyük saygısızlıktır.

MÜCADELEYE DEVAM….

Ben buna adaletsizlik diyorum. 40 yıllık bir MHP’li olarak çok üzgünüm. Ama biz Milliyetçi Hareket Partiliyiz. Biz üç hilalliyiz, ülkü ocaklıyız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’ne ne kadar kırılırsak kırılalım, yine partimizin içinde kalıp hukuksal mücadelemize devam edeceğiz. Tüzüğümüzün bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanarak parti içi muhalefetimize devam edeceğiz. Bu herkes tarafından böyle bilinir.

NE OLUR BİLEMEM

Kimseyi kırmadan, dökmeden, hakaret etmeden, davamıza, inancımıza ve MHP’mize zarar vermeden yapılan bir mücadele olacak. Hukuk dışına çıkmadan bir mücadele olacak. Bu süreç ilerleyen günlerde neyi getirir, neyi götürür onu bilemiyorum. Onu zaman içerisinde göreceğiz. Ona göre bizde tavrımızı takınıp yolumuza devam edeceğiz.

MHP ANA KUCAĞIMIZDIR

Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin bölünmemesi için elimden gelen gayreti gösteririm. Çünkü bizim rahmetli Başbuğumuza vermiş olduğumuz bir söz vardır. O yüzden bizim mücadelemiz devam edecek. Ama bazı arkadaşlarımızın düşüncesi de buysa onlara da saygı duyuyorum. Kesinlikle onları eleştirmiyorum. Onların görüşüdür. O görüşte yoluna devam ederler. Ama onlarında bize saygı duymasını da bekliyoruz. Biz MHP’liyiz. MHP’nin içinde yolumuza devam edeceğiz. MHP bizim baba ocağımız ve ana kucağımızdır. Bizim desturumuz budur.

MHP’DE KALACAĞIM

Bunu zaman gösterecek. Eğer yeni kurulacaksa da hayırlı olsun diyorum. Ama ben şahsım olarak şunu söylüyorum. Ne olursa olsun kurulacak olan partinin adı ne olursa olsun, kim kurarsa kursun, onun yanında olmam. Mümkün de değil. Benim kimliğim MHP’lidir. Beni MHP’den atana kadar MHP’nin içerisinde olacağım. Açık söylüyorum. Mücadeleme de burada devam ederim.

PARTİ DEĞİŞTİRMEK KİMLİĞİME TERS

Biz ülkücüyüz. Ülkücülük yaşam tarzıdır. Biz ülkücü olarak yaşamımıza devam ederiz. Yani illa siyaset diye bir iddiam yok. Siyaset yapacağım diye sürekli parti değiştirmek benim kimliğime, karakterime sığmaz. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim, ülkücüyüm. Yaşam tarzım da buna göre devam eder.

Karadenizde sonnokta / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi