Bütçe maratonu sonrasında Genel Kurula verilen arada Trabzon’a gelerek esnaf ziyaretleri, gençlik ve kadın buluşmaları ve parti faaliyetlerini de kapsayacak şekilde ziyaret ve program gerçekleştiren AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gündemle alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ayvazoğlu: “Biz yine iddialıyız, önceliğimiz rakamlardan ziyade gerçek manada milletimizin menfaatine icraatlara imza atmaktır. İlla da nicel bir hedef belirlememiz gerekirse hedemiz Trabzon’da 6 milletvekilinin tamamının kadrolarımızdan çıkmasıdır.”

AK Parti’nin daima milletinin yanında olduğunu ve kapı kapı gezerek vatandaşlarla bağını hiçbir şekilde koparmadığını ifade eden Milletvekili Ayvazoğlu, “Biz, tüm dinamiklerimizle mahalle, cadde, sokak saha çalışmaları hiç bitmeyen bir partiyiz. Biz başka partiler gibi cadde ve sokakları karışıklık ve vandallık yeri değil, milletimizle buluşma yeri belirledik. Biz, 20 yıllık iktidarımızda mutluluğumuzu da hüznümüzü de, başarımızı da, eksiğimizi de milletimizin kapısına giderek birlikte müşahede ettik.” dedi

ANKARA’YA HEYBEM DOLU GiDiYORUM

Ayvazoğlu: “Ankara’da Meclis çalışmalarımdan arta kalan tüm süreyi ekseriyetle Trabzon’da veya Parti Genel Merkezimizce görevlendirildiğim Afyon illerimizde geçiriyorum. Trabzon’da b ulunduğum süreyi kılı kırk yararak planlıyor ve yoğun programlar gerçekleştiriyorum. Her bir vatandaşımızın ve kamu veya özel kurum v e kuruluşlarımızın beklenti, talep ve varsa şikâyetlerini alıp heybem dolu bir şekilde Ankara’ya gidiyorum. Ankara’da bulunduğum süre içerisinde Meclis çalışmalarımıza ilave bu talep, beklenti ve şikâyetleri teker teker ekibimle değerlendiriyor, konusuna göre ilgili yerlere iletiyor ve buralardan aldığımız cevaplara göre de ilgilisine bilgi veriyoruz.”

MiLLETiMiZ YETKiYi VERDi

Ayvazoğlu: “AK Parti’nin; liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 20 yıllık iktidarında, bir gecede kurulup bozulan hükümetler krizlerinin milletimiz nezdinde unutulmasını sağladık. Zaten partimizin en büyük icraatlerinden birisi de toplum hafızalarında oluşan bu şekil siyasi travmaların bir bir hafızalardan silinmesini başarmasıdır. Ancak devlet aklı ve siyaset kurumu unutmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi liderleri bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Bu yüzden işlevsel bir sisteme ihtiyaç hasıl olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bu ihtiyaçtan doğmuştur. Ve artık erken seçimler, kısa süreli hükümetler dönemi geride, eski Türkiye’de kalmıştır. Milletimiz seçtiği siyasi otoriteye Anayasada belirtilen süre kadar yetki vermiştir. Dolayısıyla eski Türkiye’nin erken veya baskın seçimler dönemini milletimize yeniden yaşatmamak noktasında Cumhurbaşkanımızın, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakımızın iradesi, milletimizin iradesidir.”

SEÇİM 2023'TE!

“Muhalefetin anlata anlata bitiremedikleri, içi boş olması nedeniyle milletimizde bir türlü karşılık bulamadıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem ile en fazla ömrü 1,5 yıl olan iktidarlara duydukları özlemi açık etmektedirler. Bunların adı millet olan ittifaklarının millet iktidarı gibi bir derdi yoktur. Olmamıştır da. Darbelerle, vesayetle, hayranlık duydukları küresel oyuncularla, sermaye odakları ve faiz lobileriyle yönetilen bir Türkiye hayalinden başka hayalleri yoktur. Çünkü dost dedikleri onlara böyle bir Türkiye’de iktidar vaat etmektedir. En ufak bir kriz ile birlikte koalisyonların bir gecede dağıldığı, sona erdiği ve bunun bütün faturasının halka yansıdığı dönemlerin hayalini kuruyorlar. Demokratik yollarla iktidar hayali zaten olmayan bu muhalefete tavsiyem 2023 yılına kadar seçim hayallerinin gerçekleşmeyeceği gerçeğine kendilerini alıştırmalarıdır.”

TEK YATIRIMLARI YALAN VE İFTİRA!

Muhalefet partilerinin AK Parti’yi taklit dahi edemediğini belirten Milletvekili Ayvazoğlu, uzun süre muhalefetin kolaycılığa kaçıp sosyal medya üzerinden kirli algılarla siyaseti yönlendirmeye çalıştığını iddia etti. Ayvazoğlu, 100 yıl sonra bile siyasetin DNA’sında var olacak milletle yüzleşme ve hesap verme gerçekliğine en uygun siyaseti AK Parti’nin yaptığını ve kendi tabirleriyle adeta sahada kamp kurduklarını, AK Parti sayesinde muhalefet partilerinin de sahada görünmek zorunda kaldığının altını çizdi: “Milletinin huzuruna çıkmayanlar, halkın hiçbir zaman yanında olmayanlar, evlere giremeyenler birden bire bu formül ile birlikte halkın nazarında yer edilebileceklerini düşündüler. AK Parti’nin tüm teşkilatlarıyla hep var olduğu sokaklarda farkı şehirlerin milletvekilleri ile toplu halde spesifik noktalar seçerek ve büyük gürültüler oluşturarak varız mesajı vermeye çalıştılar. Aslında bu durum onlar için güzel bir gelişme olsa da bir gürültüden öteye geçemediler. Bu yüzden 20 yıldır milletimizce icazet verilmeye yeterli görülmediler. AK Parti kurulduğundan beri hep hizmet siyaseti ile ön plana çıktı. Hizmet etmek için gecesini gündüzüne kattı. Biz bu hizmetleri yaparken, biz bu çalışmaları hayata geçirirken muhalefette tek yatırımı olan yalan, iftira ve çarpıtmaya sarıldı.”

AKILCI HAMLELER YERİNİ BULDU

Ekonomide bir köpük etkisi olduğunu söyleyen Ayvazoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomide gelinen nokta itibarı ile herkes Sayın Cumhurbaşkanımızın malum açıklamalarıyla dövizdeki bu keskin değer kaybının nasıl olduğunu sorgulamaktadır. Hatta dünya çapında ekonomistlerin bile izah edemediği durum aslında kendi kendini ele vermektedir. Dövizin şuan bile yaşanan düşüşe rağmen köpük etkisi maalesef devam etmektedir. Dövizde yaşanan tırmanışın piyasa koşullarından kaynaklandığına inanmak doğru bir yaklaşım olmaz. Döviz spekülatörleri üzerinden Türkiye’ye operasyon çekildiği iddiamız bundan kaynaklanmaktadır. Buna ekonomik savaş dememizin sebebi bu spekülatör marifetiyle Türkiye ekonomisi battı bitti yaygarası koparıp milletimize korku pompalanmaktadır. Bu korku dalgasına kapılan milletimiz döviz almak suretiyle Türkiye düşmanlarının değirmenine bilmeden su taşımaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kur garantili mevduat hesabı yine milletimizin birikimlerinin heba olmamasını ve devletimizin ekonomisinin bizzat milletimizin birikimlerinin yanlış yönlendirilmesi ile güçsüzleştirilmesinin önüne geçilmeyi amaçlamaktadır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın akılcı hamleleri yerini bulmuştur. Biz bugüne kadar bu ülkede darbeleri milletimizle boşa çıkardık; vesayet odaklarını milletimizle yendik; terör ile mücadelemizde milletimizden güç aldık; şuan yürütülmekte olan ekonomik savaşı da milletimiz sayesinde yeneceğiz. Yeter ki milletimiz bir takım heyecanlara kapılmadan algı operasyonlarına karşı her zamanki gibi liderine güvensin. Olay yine bizde bitiyor.”

İTİBARSIZLAŞTIRMAK ADINA ÇALIŞIYORLAR

Ayvazoğlu: “Muhalefetin dostlarından aldığı sufle ile palazlandırdıkları ülke batıyor, bitiyor, Tayyip Erdoğan gidiyor söylemlerinin ve yeter ki o Erdoğan gitsin Türkiye batarsa batsın düşüncesinin ne derece tehlikeli olduğunu milletimiz bir kez daha görmüş oldu. Döviz karşısında değer kazanan milli paramızın bu değer kazancının geçici olduğunu ve bu yeni durumun döviz almak için bir fırsat olduğunu söyleyenleri de gördü milletimiz. Bir an olsun seçemediler ülkelerini ve milli değerlerini. Bunlar milli ne varsa karşısında durmakta adeta yarışır oldular. Türk Lirasını da, Türk SİHA’sını da itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunlar TOGG’un bagaj kapağından muhalefetlerine yön belirleyecek kadar kendi direksiyonlarının hakimiyetlerini yitirdiler.”

HESAP YAPMAK MUHALEFETiN iSi

Muhalefete yönelik açıklamalarına devam eden Ayvazoğlu şu ifadeleri kullandı: “Biz hep iddialı bir parti olduk. Ölçülebilir, test edilebilir, görülebilir icraatlerin peşinden koştuk. Trabzon da bizim iddialarımızın arkasında hep durdu. Bu anlamda hiç yanılmadık. Başarımıza illa bir nicel ölçü birimi ile bakacak olursak aldığımız oy oranı, kazandığımız seçimler, aldığımız milletvekili sayıları elbette bu konuda fikir verebilir. Ancak bizim önceliğimiz bu rakamlardan ziyade gerçek manada milletimizin ve devletimizin menfaatine, icraatlara imza atmaktır. Gerisi zaten kendiliğinden oluşur. Tabii ki bir siyasi parti iddialı olmalıdır. Ancak muhalefetin kapasitesi yok. 1 vekil çıkarabilirim, 2 vekil çıkarabilirim hesabı bizim değil genelde muhalefetin hesabıdır. Siyasetini AK Parti’nin milletvekili sayısı üzerine bina eden muhalefetin ne Trabzon’a ne de Türkiye’ye bir faydası olmaz.”

TRABZON'UN GELECEĞİNİ KURTARACAK

Ayvazoğlu: “Ben hemen hemen her röportajımda Yatırım Adası’nın Trabzon’un hatta Türkiye’nin geleceğine çok önemli katkılar sunacağı yönünde düşüncemi paylaştım. Elbette paylaşmayla da kalmayıp her platformda bu adanın Trabzon’a kazandırılması için elimden gelen tüm gayretimi inanarak harcadım, harcıyorum. Malumunuz Cumhurbaşkanımızın kararıyla Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edilmişti. Bu bile Cumhurbaşkanımızın konu ile alakalı iradesi hakkında müspet fikir veriyor. Türkiye’nin 5 endüstri bölgesinden biri ilan edilmiş Trabzon şehrinin milletvekili olarak Yatırım Adası’nın bu şehre kazandırıldığını görmek elbette en öncelikli arzum. Bu devasa yatırımın sadece istihdama değil aynı zamanda bu şehrin beklediği bütün yatırımlara da vesile olabilecek potansiyele sahip olduğu kanaatindeyim. Yatırım Adası demek, büyük sanayi kuruluşları ve ileri teknoloji demek. Yatırım Adası demek belki de yeni bir liman ve demiryolu demek. Yatırım Adası demek Trabzon’un ekonomik gelir çeşitliliği demek, Trabzon’un bacasız fabrikası olan turizme bacalı fabrikalar eklenmesi demek.”

ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ

“Yatırım Adası yine AK Parti iktidarında Trabzon’a kazandırılacaktır. Dünya’da ticaretin yüzde 80-85’i deniz yoluyla yapılmaktadır. Ancak bütün limanlar elbette karayolu taşımacılığına ihtiyaç duyarlar. Tüm üretim merkezlerine liman yapma şansımız yok. Dolayısıyla limanlara gelecek olan her yükün en ekonomik, en hızlı, en güvenilir yöntemle taşınması hedeflenir. Bu açıdan hava, deniz ve karayolları ve stratejik konumu açısından Türkiye doğu batı ticaretinin mecburi uğrak yeri ve kilit noktasıdır. Uzak Asya’nın Avrupa ve Balkanlara açılacağı en rantabl lokasyon Trabzon’dur. Azerbaycan-Nahçivan Türk Koridoru’nun hayata geçmesiyle ve olası İran Nükleer krizinin çözüme kavuşturulmasına binaen İran’a uygulanan ambargonun kalkmasıyla Trabzon çok stratejik bir şehir halini alacaktır. Bunlar uzun yıllar konuşulmuş ancak ilk kez bu kadar yakın görülmektedirler. Dolayısıyla Yatırım Adası da, demiryolu da, lojistik üs de entegre şekilde hayata geçirilecektir. Zaten bunların tamamının yasal ve teknik altyapıları neredeyse tamamlanmıştır. Milletimiz nezdinde bir vagon Trabzon’da görülmedikçe demir yolu Trabzon’a gelmemiş olarak değerlendirilir ki haklıdırlar. Ama bizler için bu süreç adım adım değerlendirilip takip edilmesi gereken bir süreçtir. Öyle de yapıyoruz.”

SüREKLi SOKAKTAYIM

“Sosyal medya hesaplarımı takip eden herkes görüyordur. Sürekli sokakta olan bir milletvekiliyim. 3 yıl oldu, 3 yıldır ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşıyorum. Partimizin kuruluşundan günümüze binlerce insanımızla ismimizin önünde bir sıfat olmadan da milletvekilliği sıfatıyla da bir şekilde diyaloğa girdik, giriyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle Recep Tayyip Erdoğan sevgisinde ve güveninde en ufak bir gerileme, en ufak bir serzeniş görmedim. Elbette eleştiriler olacak, her partinin her iktidarın eksik yanları, hataları olabilir. Zaten sokakta olmamızın sebebi bunları bize göstermeleri, iletmeleri bizim de bu anlamda kendimize çeki düzen vermemiz. Demokrasi böyle bir şey. Biz yine iddialıyız, bizim önceliğimiz milletimiz. Ama illa da nicel bir hedef belirlememiz gerekirse 6 milletvekili bulunan Trabzon’da hedefimiz 6 milletvekilinin tamamının AK Parti kadrolarından çıkmasıdır. Oluşturulmak istenen algının aksine mevcut milletvekili sayımızda bir gerilemeye hiç ihtimal vermiyorum.”

PARÇALARI BURADA ÜRETİLSİN İSTERİM

“Ben de isterim ki Yatırım Adası bir an önce ve en kısa sürede olsun. İstihdam alanında da özellikle bu şehrin evlatlarının yetenekleri ve zekâsı doğrultusunda hele hele savunma sanayine bir katkısı olabilecek BAYKAR’ın bir modeli de burada yapılsın. TOGG’un bir küçük parçası burada üretilsin. Dolayısıyla savunma sanayinde herhalde marka olabilecek bir şehrin evlatları da o alana destek verebilsin. Bu da Yatırım Adası’nda olsun. Bu bir hayal değil, bu bir öngörü ve inşallah bugüne kadar herkesin hayal ettiklerini hayata geçirebilen AK Parti bunu da yapabilmeye muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın söz verdiği hiçbir şey rafa kaldırılmış değil ama şimdi dünya konjonktürüne baktığımızda yaşadıklarımıza baktığımızda, 2 yıllık pandemi dönemine baktığımızda öncelikleriniz bazen sırasını değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Yoksa, Yatırım Adası endeksli bir demir yolunun buraya gelmesi içten bile değil. Bazı yatırımlar birbirini tetikler. Hepsinin bir sırası vardır ama adım atılmış olması çok önemli bir hamledir .

HAVALİMANI İÇİN CİDDİ ADIM ATILACAK

Ayvazoğlu: “Ulaştırma Bakanımız ile havalimanı konusunu görüştük, bu anlamda alternatif projeler hazırlanıyor. Havalimanının genişletilmesi, kapasitesinin artırılması adına hazırlanan bu alternatifi projelerin hayata geçirilmesi sürecini takip ediyoruz. Özellikle turizm sektöründe ciddi bir ekonomi girdi havalimanımız sayesinde şehrimize kazandırılıyor. Bunun dışında iş insanlarımızın Dünya’ya entegrasyonu bu havalimanımız sayesinde sağlanıyor. Dolayısıyla potansiyeli yüksek Trabzon Havalimanı ona yapılacak yatırımı fazlasıyla geri kazandıracaktır. Bu da öncelikli işlerimiz arasında. Ancak bir karar verilip son aşamaya gelindiğinde tamamdır start verebiliriz dendiğinde bunu milletimizle paylaşırız. AK Parti her şehre bir vizyon kazandırmıştır. Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası, şehir hastanesi, demir yolu, Kanuni Bulvarı ve daha nicesi bu vizyonun ürünleridir. Muhalefetin iktidardan rol kapma gayretini anlıyorum, kendileri hiçbir söylem geliştiremedikleri ve özgün hiçbir proje ile milletimizin karşısına çıkamadıkları için ilk kez bizzat Ak kadrolar tarafından açıklanan projeleri yapılana kadar küçümseme veya yapılamaz diye itibarsızlaştırma yolunu seçmektedirler. Onlar için, onu yapın şunu yapın diyerek köşelerine çekilip sadece eleştirme kolaylığını tercih etmeleri yeni bir şey değildir. Ancak bizim projelerimizi sanki kendi özgün kirleri gibi pazarlama faaliyetleri son dönemin moda muhalefeti haline gelmiştir. 2023’e kadar havalimanı noktasında ciddi adımlar atacağımıza hep birlikte tanıklık edeceğiz inşallah.”

HAYATA GECiRECEGiZ

Milletvekili Ayvazoğlu demir yolu konusunda da şunları dile getirdi: “Bu hamle ile birlikte bazen insanlara demir yolu farklı anlatılıyor. Sanki yük taşımacılığının ötesinde yolcu taşımacılığı gibi insanları belirli bir yerden belirli bir yere gidebilecekleri ulaşım alanında belli bir konforun elde edebileceği alan olarak bakılıyor, yanlış anlaşılmasın. Demir yolu dediğimiz şey böyle bir şey değil, yük taşımacılığı yük transiti, o arada ülkeden geçerken ülkeye bırakacağı gelirle sıcak para ve burasının bir liman şehri olması hasebiyle buradan kazanacağı paydır. Biz olaya böyle büyük bir çerçeveden bakmaya çalışıyoruz. Demir yolu hiçbir zaman gündemimizden düşmedi ama bu ülkede o kadar büyük işler yaptık, bu şehirde öyle güzel işler yaptık ki onun da sırası gelecek elbet. Yine Cumhurbaşkanımızın iradesi ile hayata geçirme fırsatı bulacağız inşallah.”

Editör: Haber Merkezi