İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, beraberindekiler ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Saka şunları söyledi: “Biz bu ülkeye umut olacak İYİ Parti’yi çok büyük zorluk ve mücadelelerle kurmuştuk. Kuruluş felsefemize uygun olarak her görüşten, her partiden, her kesimden insanımızın kucakladığı bir ekiple yola çıktık. Tüm engel ve baskılara rağmen gerek ilde, gerekse 18 ilçemizde kısa sürede teşkilatlanmalarımızı tamamladık. Hatta bina açılışımızı büyük coşku ve görkemli bir kalabalıkla gerçekleştirdik. Türkiye’de 5. büyük açılış olmuştu. Kuruluşumuzun hemen akabinde Trabzon kamuoyunun tüm dikkatlerini üzerimize çekmiş, hem siyaseti hem de gündemi belirleyecek kadar önemli yol almıştık. Oysa gelinen noktada, ülkeye umut olacak bir partinin Trabzon gibi önemli bir ilde umutlara yeterli desteği veremediğini görmek bizleri derinden üzmekte. Çünkü, İYİ Parti ve Genel Başkan Meral Akşener’in Türkiye’de ortaya koyduğu başarı ve siyasi rüzgara ayak uyduramadıkları aşikar.”



GÖREVDEN KAÇMAM

“Beni her gören, ‘Ne zaman geri döneceksin.’ diye soruyor. Ben hiçbir zaman görevden ve sorumluluk almaktan kaçmam. Ama hareket tarzımızı da iyi belirlememiz gerekir. Şunu görüyorum ki il ve ilçe yönetimleri için dışarıda kalan kaliteli birçok değerli arkadaşlarımız var. Tüm bu arkadaşlarımızın yanına genç, dinamik, başarılı yeni yüzlerle Trabzon’a İYİ Parti’ye yeniden heyecan katmaya varım. Bu kadar siyasi bir boşluğun ve halkımızın ağır ekonomik şartların altında ezildiği bir dönemde Trabzon’da İYİ Parti’nin çok daha güçlü, sahada çok daha fazla hissedilen bir pozisyonda olması gerekir. Meral Hanım (Akşener) hakikaten partiyi ilk kurduğu günden bugüne kadar çok önemli bir yol kat etti ama aynı başarıyı şehrimizde göremedik, yaşayamadık.”

TRABZON SAHİPSİZ

“20 sene önce Trabzon’u ilk 5 il arasında sayabiliyorken şu an çok daha arka sıralarda kendine yer buluyor. Şehrimiz her yönüyle; siyasi, ekonomi, iktisadi, turizm konularında başarısız bir görüntü sergiliyor. Bu gibi konularda muhalefet olarak görüş belirtmek lazım ama siz konuştuğumda bana ne diyecekler diye düşünürseniz hiçbir şey söyleyemezsiniz. Toplumun ve şehrin gerçekleri var ama bunlar dile getirilemiyor, çünkü Trabzon sahipsiz.”

YARIM KALMIŞ HİKÂYEM VAR

“Şartların oluşması halinde ben her şeye varım, İYİ Parti’ye geri de dönerim. Bizim partide emeğimiz var, alın terimiz var, orada yarım kalmış bir hikâyemiz var. 2023’e gidilirken şehrin dinamiklerini ön plana çıkarak, çok daha aktif ve her anlamda sahada ağırlığını koyacak yol arkadaşlarına ihtiyaç var.”


2023 SÜRECİ BELİRLEYECEK

“2023, Türkiye’nin sürecini belirleyecek. Ülke kaotik bir yapıdan çıkacak mı, yoksa çok daha kaotik bir yapıya mı dönüşecek bunu göreceğiz. Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazdan bir an önce çıkması lazım. Çünkü bizi çok kötü günler bekliyor.”

YENİ FİKİRLER SÖYLENMELİ

“Yeni fikirler söylenmeli, farklılıklarımız zenginliğimiz olmalı ve parti geçmişi gözetmeksizin tüm kesimlerin kucaklandığı bir anlayışın hakim olması gerekli. Küçük olsun bizim olsun mantığından bir an önce uzaklaşmalıyız. Biz büyük olacak hepimizin olacak anlayışındayız. Genel Başkan Akşener’in son dönemlerde ortaya koymuş olduğu parti içi yapılanmalar ve almış olduğu siyasi pozisyona iyi dikkat etmek gerekir. Bu özellikteki arkadaşlarımızın görev dışında kalması siyaset için de, parti için de zarardır. Çünkü bu isimler çevrelerinde sevilen ve saygı gören insanlar oldukları için etki kapsamları da geniştir.”

KONUŞULMASI GEREKENLER VAR

“Artık siyasi partiler çalışmalarını yaparken Z kuşağını da hesaba katmalı. Konuşulması ve tartışılması gereken konular var. Ancak her nedense biz bu kültürde, eğitimde, anlayışta değiliz. Benim anlayışım herkesi kucaklamaktır, birlikte hareket etmektir. Hep birlikte mücadele verirseniz başarıya ulaşırsınız.”

Editör: Haber Merkezi