SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Dubaili yatırımcılar tarafından Kaşüstü’nde yapım çalışmaları devam eden dünya markası 5 yıldızlı Sheraton Otel’in 18 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Sağıroğlu, yine Kaşüstü’nde devam eden dalçık çalışmalarında da deniz tarafındaki fore kazık çalışmalarının tamamlandığını, yolun sağ tarafında da çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

SHERATON 18 AYDA TAMAM
Başkan Sağıroğlu, Sheraton Otel grubu, alt zeminin betonlamasını bitirdiler. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdi kalıp ve demire devam ediyorlar. İnşallah onu da 18 ayda bitirip Yomra’nın ve Trabzon’un turizmine sunacağız. Sheraton Otel’de sağlık turizmi de olacak. Estetik cerrahi olacak. Dolayısıyla yabancı ziyaretçilerin saç ektirmeden, yüz güzelliğine kadar estetik cerrahiye de her şey olacak. Bu Yomra’ya ciddi derecede katkı verecek. Diğer otellerden farklı bir konsepti olacak. Sheraton ile Yomra’nın çehresi değişecek” dedi.

İLK BÖLÜM TAMAMLANDI
Dalçık çalışmaları hakkında da bilgi veren Sağıroğlu, “Dalçıkın sağ tarafı yani denize olan bölümü bitiyor. Fore kazıkları çakıldı. Şimdi sol tarafa geçilecek. Sol tarafta da fore kazıkları aynı şekilde çakılacak. Orası da bitince yan yolların asfaltlanmasına geçilecek. Daha sonra da kazıya geçilecek. Bazıları olumsuz söylemlerde bulunuyorlar. Çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Bizim için Yomra’ya yakışır şekilde projeyi hayata geçirmektir. Çok şükür onu Yomra’ya kazandırdık” diye konuştu.

2 METREDE TAŞ ÇIKTI
Dalçık çalışmalarında gecikmenin nedenlerini de açıklayan Sağıroğlu, “Zemin etütlerinde 8 metrede görülen taş, 2 metrede çıktı. Tabii makinenin ağzı her gün taşa vurunca kırılmalar oluyor. Bu yüzden de bazı gecikmeler olabiliyor. Sağ tarafta da zemin etütlerinde de taşın olmadığı gözüküyor. Eğer taş yoksa kısa zaman içerisinde orası yapılır. Neticede bu insan gücüdür. Orada 24 saat mesai yapıldı. Burada çalışma durmaksızın devam ediyor. Yetmiyor mu? Burada bir şah eser yapılıyor. Bunları göz ardı etmemek lazım. Bu dalçık bitince 3 ayrı noktadan trafik akacak” şeklinde konuştu.

KANUNİ PROSEDÜR TAMAM
Dolgu alanı ile ilgili kanuni prosedürlerin tamamlandığını söyleyen Başkan Sağıroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Dubaili yatırımcı dolguyu da yüklendi. Şimdi biz de kendilerinden proje çalışması istedik. Yaklaşık 10 gün önceki ziyaretlerinde ilgili taslakları aldılar, çalışma yapıyorlar; bu ayın içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylediler. İnşallah biz de önümüzdeki ay meclis toplantısında bu çalışmaları gündeme getireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi