CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gazetemizi ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Oyman: “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geçtiğimiz günlerde toplantı gerçekleştirerek görev süresi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu toplantıyı değerlendirecek olursak, biz bu tip çalışmalara daha önceden de şahit olduk. Ben hem İlçe Başkanı olarak, hem de bu şehrin yaşayan vatandaşı olarak farklı bir şey duymadım. Yıllardır aynı şeyleri konuşuyoruz, sadece Tünel Akvaryum için yeni bir tarih ortaya çıktı. Daha önceden farklı tarihler veriliyordu, bu kez net bir tarih verildi. Onun dışında diğer yapılan çalışmalar ile ilgili zaten bütün bilgiler süreç içerisinde paylaşıldı.”



SOSYAL BELEDİYECİLİK GÖREMEDİK Kİ!

“Şehirde yapılan bir takım çalışmalar var tabii ki, iyi çalışmaları takdir ettiğimiz oluyor, fakat eksik bulduğumuz yanlar da var. Mesela, iki yılı aştığımız bir salgın süreci yaşadık. Bu salgın sürecinde en önemli şey sosyal belediyeciliktir. Sosyal belediyeciliği şehrimizde ne kadar gördük? Biz özellikle sahada dolaştık, esnaf esnaf gezerek ‘Belediye’den sizlere herhangi bir yardım geldi mi?’ diye sorduk.  ‘Bize ceza kestiler’ diye yanıtlar aldık. Dolayısıyla geride kalan bir sürü vaat var,  sosyal belediyecilik anlayışının durumu da ortada.”



PERSONEL SAYISI YÜZDE 40’I AŞTI

“Ortahisar Belediyesi mülkler sattı ama aynı zamanda dışarıda birçok yer tutarak kira veriyor. Bunları neden yapıyoruz? Belediye’nin durumu ve mali tablosu ortada, önemli bir borç yükü var ve yeni Belediye olmasına rağmen 8 yılda 200 milyona yakın bir borç var. Şuan personel sayısı normalde bütçenin yüzde 40’ını aşamayacağı bir durum söz konusu, fakat bu da aşıyor.”

KAYIP OLAN MİLLİ SERVETTİR


“Bizim söylediğimiz şeylerin her zaman bir altyapısı vardır. Bunu muhalefet söylüyor, dolayısıyla bunun üzerine gitmeye gerek yok gibi bir düşüncenin olmaması lazım. Eğer burada bir düşünce varsa, eğer muhalefet bunun gerçekten sakınca olduğunu söylüyorsa, buna kulak vermek lazım. Reşadiye Kavşağı konusunda da eleştiriler yapılmıştı ama dinlenmedi. Şimdi haklılık ortaya çıktı. Peki, haklı olmak bizi mutlu ediyor mu? Tabii ki hayır. Çünkü yılların verdiği bir süreç ve yılların verdiği bir mali kayıp var. Bu mali kayıp milli servettir. Bu da Belediye’nin bütçesinden ve vatandaşın cebinden çıkıyor. Yani bu bir zarardır. Başkan Genç bugün özeleştiri yapıyor ama herkes bir şekilde kendi kendini tartmalıdır, çünkü o kavşak yapılırken de kendisi siyasetin içerisindeydi. Reşadiye Kavşağı yıkılacak da bu projeye onay verenden, o gün o Meclis’te projeyi onaylayandan bir şey sormayacak mısınız? Eğer bu olmadı diyorsanız ve yıkılacaksa, burada bir zarar var demektir. Burada bir kamu zararı vardır. Eğer ortada kamu zararı varsa bunun hukuken karşılığı bellidir. Kamu zararının hesabı bu işin sorumluları kimse onlardan sorumalıdır.”


 

SÖYLENDİĞİ TARİHTE BİTSİN

“Kahramanmaraş Caddesi’nde süren yayalaştırma çalışmalarının 15 Haziran’da biteceği söyleniyor, Esnaf çalışmanın bir an önce bitmesini istiyor ve haklılar. Esnaf iki yıldır o alanın şantiye alanı görüntüsünden rahatsız. Söylendiği tarihte bitmesi şehrin hayrına olacaktır.”

ORTAK AKIL NEREDE?

“Projelerde ortak aklı önemseyin diyoruz, önemsediklerini dile getiriyorlar ama bunun hayata geçtiğini göremiyoruz. Kahramanmaraş Caddesi’nin kapanması da, Boztepe’ye giren viyadük ayakları da, Reşadiye Kavşağı da ben yaptım oldu anlayışıdır. Bu da şehre zarar veriyor. Ondan sonra da Boztepe’deki o viyadükleri sarmaşıkla kapatacağız diye açıklamalar yapılıyor. Projeyi yapanlar bile hiç olmadı diyor. Tarihi zenginliği olan bir şehre bunlar yakışmıyor.”



ZAMLARDAN DOLAYI VATANDAŞ ŞAŞTI KALDI

“Her geçen gün gelen zamlardan dolayı vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Maaşlara yapılan zamlar uçup gitmiş durumda. Enflasyon TÜİK tarafından açıklandı ve yüzde 61 olduğunu gördük. ‘Ülkemizi en iyi 10 ekonomi arasına sokacağız’ diyorlardı, bu süreç tersten işledi. Türkiye’yi en yüksek enflasyona sahip 10 ülke arasına sokmayı başardılar. Ülkenin ekonomik boyutunda gerçekten önemli problemler var.  Bu durumu sadece eleştirmek yeterli olmaz, sıkıntıyı çözebilecek mekanizma gerekmekte. Mevcut iktidarın artık çözüm ile alakalı herhangi bir şeyi kalmamıştır. Bize gerçekten olumlu geri dönüşler var ve bunun karşılığını en yakın seçim sandığında alacağımızı düşünüyorum.”



NE GÖREV VERİLİRSE ONU ÜSTLENİRİM
 

“Milletvekilliği adaylığı ile alakalı birçok geri dönüş oluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kendimi vatandaşın derdine çözüm olabilmeye odakladım. Bunun için hangi görev üzerime düşüyorsa, onu yapmaya gayret eden bir kişi olarak çalışmalarımı yapıyorum. Şuanda Ortahisar İlçe Başkanı olarak bütün görev ve sorumluluklarımı takip ediyorum. Aldığım bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte üzerimize hangi görev düşecekse parti içinde onu yapmaya da hazırım. Bana deseler ki sadece üye olacaksın onu da yaparım, başka bir görev verilirse onu da üstlenirim.”

YÜREKTEN İNANIYORUM

“Gönül ister ki Trabzon’da bütün milletvekillerini biz çıkaralım ama olaya gerçekçi bakmak lazım. Ben seçim anında Trabzon’da dengenin kurulacağını düşünüyorum. İttifaklar arasında 3-3 şeklinde sonuç çıkmasını bekliyorum. Bu sonuç bizim için en kötü, onlar için ise en iyi sonuçtur. CHP’nin yıllardır beklenen ve vatandaşın ilk çağırısı olabilecek parti durumuna geleceğine yürekten inanıyorum. Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur, dolayısıyla partinin potansiyel Cumhurbaşkanı adayıdır. Adaylık konusu seçim kararı alındıktan sonra netleşecektir.”


İMAMOĞLU SEVGİYİ HAK EDİYOR

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması tabii ki şehrimizde farklı heyecana sebep oluyor. Ekrem Bey (İmamoğlu) İstanbul’da gerçekten önemli işler gerçekleştiriyor. Memleketi için de, ülkesi için de, İstanbul için de çok büyük uğraşlar veriyor. Sevgiyi de hak ediyor.”

Trabzonspor kalesini gole kapattı! | NTVSpor.net

İNANCIMIZLA COŞKUYU YAŞAYACAĞIZ
 

“Bu sene şampiyon olacağız, zaman konusunda moral bozmaya gerek yok. Puan kayıpları tabii ki olacaktır ama sezon başındaki inancımızla sezon sonunda coşkuyu yaşayacağız. 2011’de meydanlara çıkıp yaşayamadığımız içimizde saklı tuttuğumuz o şampiyonluk heyecanını tüm şehirle beraber yaşayacağımıza inanıyorum. Şehrimizin de buna hazırlıklı olması lazım. Bu şehrin bayram havasına dönüşmesi gerekli. Şunu da özellikle belirtmek lazım; hiçbir şekilde silahlı kutlamaya müsaade etmemeliyiz. Şehrimiz bayraklarla donatıldı, bu coşkumuz günlerce sürecek.”

 

Editör: Haber Merkezi