SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın Trabzon Limanı’yla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Gürdoğan’ın Trabzon Limanı’nın şehrin trafiğine olumsuz etki ettiği ve işlevselliğini her geçen gün kaybettiği yönündeki açıklamalarını eleştiren Ermiş, laf olsun diye söylenen boş söz olarak değerlendirdi. 

GERÇEKLE İLGİSİ YOK
Müdür Ermiş şöyle konuştu: “Ahmet Başkan, herkes elbette görüşlerini söylemekte özgürdür. Trabzon Limanı’nın işlevselliğini kaybettiğine dair söyleminiz doğru olmadığı gibi, bunu kamuoyu önünde paylaşarak borsaya açık olan Limanımızın hissedarlarına kötülük ettiğinizin farkında bile değilsiniz. Trafiğin sıkışmasına sebep olduğu söyleminizin ne teknikle ne de gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.” 

BORSAYA AÇILAN TEK LİMAN 
“Sizin bu şehrin sıkışmışlığını giderecek Güney Çevre Yolu çözümünü ortaya koymanız gerekirken, Ordu Akdeniz yolu, yeni Zigana ve Kop Dağı Tüneli’nin hizmete girecek olması, Nahcivan koridorunun faaliyete geçmesi sonuçlarının Limanımıza yansıması sonucunun şehrimize, ekonomisine katkısı üzerine kafa yormanızı tavsiye ederim. Maaşını ödeyemeyen bir limandan vergi rekortmeni ve ülkemizde borsaya açılan tek liman Trabzon Limanı’dır.”
 

Editör: Haber Merkezi