Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları başladı.

Bugün gerçekleştirilen oturumda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, “Geçtiğimiz ay Kuran kursu fatih Ayasofya dolmuş durağı ile alakalı sıkıntı olmuştu. Maraş caddesinin kapatılması ile alakalı sıkıntılarının olmadığını ancak kendileri dolmuş yenileme olayını gerçekleştirdiğini, bunun bir külfet getirdiğini ancak depolama alanlarının yetersiz olduğunu, sefer sayılarının yüzde 50 düştüğünü, yeni yeri bilmeyen vatandaşlardan beddua aldıklarını söylediler. 

Pazarkapı kentsel dönüşüm konusunda yakında bir gelişme oldu mu?

Yeni katlı otoparkı ziyarete gittik. Otoparkın kapasitesi 336, kullanılan 308. Ortalama günlük 4te 1 oranında doluyor. Bir seferde en yüksen 108 araç par edilmiş. Bunun artırılması için çalışma yapılıyor mu?” dedi.

“DOLMUŞÇULAR BEDDUA ALIYORUZ DİYORLARSA BİZE YÖNLENDİRSİNLER”

Başkan Murat Zorluoğlu, Güner’in soruları üzerine “Dolmuşlarla ilgili süreç şöyle. Maraş caddesini kapattık. Doğu ve güney köprü altı, batıya gidenleri de postane önüne aldık. Artık iki yerde sadece konumlandırır. Her yenilik karşısında bazı dirençler görebildiği gibi küçük mağduriyetlere neden olur. Bir kısım insanlar zarar görebilir. Bir Kamunun ortak menfaatine bakarız. Yaptığımız işte zarar gören gruplar olabilir. Sonuç meydan bölgesinde bir rahatlama sağladığı kesin. İzliyoruz ve izlemeye devam ediyoruz. Bu sabah da valilik de toplantı yaptık. Talep şu; Postane bölgesindeki araçların köprü altında da konumlanabilelim istiyorlar. Dolmuşçular beddua alıyoruz diyorlarsa bize yönlendirsinler. Vatandaşın bize ulaşan şikayet yok. Dolmuşçuların şikayetleri var evet. Yolcu anı yolcu, sonuçta birbirlerinin yolcularını alamıyorlar. Bence bu konuda bir mağduriyet yok. Sırf yerleri değişti diye hiçbir dolmuşun yolcusu değişmez. Kuran Kursu yolcusu yürüyerek mi gidecek? Tabi ki hayır. Dolmuşçu esnafımızın söylediklerini dikkate alıyoruz ama biraz daha incelememiz lazım.

Katlı otoparkla ilgili, çalışıyor. Şuanda sorun yok. Yakında tam kapasite çalışır.

Pazarkapı ile ilgili konuda bir çalışma yapıldı. Bakanımızla görüşeceğim. Mayıs ayı meclisinde o konuda bir karar alabiliriz. Oradaki esnafımıza bir ay içerisinde bir haber vereceğiz. Bir ay daha sabretsinler.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi