Trabzon’un tanınan balıkçılarından biri olan iş insanı Ali Kaya, 10 yaşındaki Özbekistan uyruklu evladı Bekruzh Elyorovich’in yaklaşık üç hafta önce arkadaşlarıyla top oynarken düştüğünü ve dirseği ile bileği arasında çatlak oluştuğunu söyledi. Kaya, “Çocuğu Vakfıkebir Devlet Hastanesine götürmüştük. Hemen alçıya aldılar. Üç haftadır kolu alçıda. Ancak alçıdan dolayı bileğinde yara çıkmaya başladı. Biz de hemen Vakfıkebir’e aynı doktora gittik. Ancak doktorun ameliyatı vardı ve geç biteceğinden dolayı bize Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne gitmemiz önerildi. Hemen Vakfıkebir’den Trabzon’a yola çıktık. Ancak trafikten dolayı biraz geciktik. Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne gittiğimizde saat 16.00’ya geliyordu. Polikliniğe gittik ancak bize polikliniğin bittiğini ve Acil Servis’e gitmemiz gerektiğini söylediler. Acil Servis’ten giriş yapacaktık. Ancak evladımız Özbekistan uyruklu olduğu için para yatırmamız gerekiyordu. Önceden Acil’deki doktorun yanına giderek durumu aktardık. Doktor bey bize kızarak, ‘Burası yeri değil. Polikliniğe git, burası onun yeri değil’ dedi. Ben de durumu aktararak ‘Ben Vakfıkebir’den geliyorum. Trafik vardı. Geciktik. Poliklinik kapattı. Geciktiğimiz için bizi buraya yönlendirdiler. Çocuğun alçısı açılmalı. Elinde yara çıkıyor’ dedim. Doktor bey de bize, ‘Beni ilgilendirmez. Erken gelseydiniz’ dedi. İnanın kendimi zor tuttum. Sağlıkçılar, doktorlarımız, hemşirelerimiz hepimizin baş tacı. Koronavirüs pandemisinde cefakarca çalıştılar. Ancak aralarında böyleleri de çıkıyor. Allah böyle doktorlara rastlayanlara sabır versin.” diye konuştu.

DOKTORUN TAVRINI ADLİYEYE TAŞIYACAĞIM

Olayı mahkemeye taşıyacağını belirten Kaya, “Hastamız hem çocuk hem de Özbekistan uyruklu. Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Turizmi için yatırımlar yapıyor. Nasihatlerde bulunuyor ama gelin görün ki böyle doktorlar çıkıyor. O doktorun tavrını Adliye’ye taşıyacağım. Benim yaşadıklarımı başkası yaşamasın. Kemik Hastanesi Acil Servisindeki doktorlar alçıya, kırığa, çatlağa bakmayacak da neye bakacak? O hastane ne iş yapar?” dedi.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIM

Ali Kaya son olarak şunları ekledi: Sağlıkçılara karşı yapılan şiddete kesinlikle çok karşıyım. Ama sağlıkçıların vatandaşlara yaptığı hakaret de şiddet sayılır. Ben buna da karşıyım. Acaba sağlıkta şiddet yasası sağlıkçıları vatandaşa hakaret yapma cesareti mi veriyor?”

Editör: Haber Merkezi