Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Trabzon Akyazı’da oluşan trafik sıkışıklığına dikkat çekerek, raylı sistem önerisinde bulundu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Şahin, sürecin geçmişinden bahsederek, “Trabzonspor maçlarında Akyazı’da trafik sıkışıklığı oluyor. O da bittiğinde bu daha büyük sorun olacak. 2018 yılında sayın Canalioğlu zamanında, Meydan’dan Beşirli’ye daha sonra Akyazı’ya hafif raylı sistem projesi oluşturuldu. Seçim kaybedilince sayın Gümrükçüoğlu gelince, bunun rantablı olmadığını, devlete zarara uğrattıklarını, bu projeyi ihaleye çıkan arkadaşlarımız hakkında idari soruşturma başlatmış.
2016 yılında bu raylı sistemi belediye performans programına iletti. 2018 yılında basın toplantısı yaptı. Raylı Sistemi yeniden hayata geçireceğiz fakat o güzergah değil.
Projelerimiz tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bütçesine 200 bin TL ödenek koyuldu dedi. 2019 yılında sayın Cumhurbaşkanımız’da burada bende miting alanına gittim. Önümüzdeki dönemde TRabzon raylı sistemle tanıştıracağız. Akçaabat - Akyazı, KTü Havalimanı, Yomra Arsin OSB hatlarını yapacağız.
1 sene sonra da hemşerimiz sayın Ulaştırma Bakanımız Turhan, Akyazı’yı Of ile birleştireceğiz.
o ne dedi, bu ne dedi, beni ilgilendirmez.
KTÜ’den Akyazı’ya, Akyazı’dan Söğütlü Trabzon Üniversitesine kadar bu raylı sistemi bir an önce başlatsınlar. Ricam bu.. Trabzon’un bir kaç yıl sonra bayağı sıkıntısı olacak. En azından daha sonra Akçaabat, Yomra, Arsin’e kadar gitsin. Acil ivedi olarak KTÜ’den,  Trabzon Üniversitesine kadar olan kısım yapılsın” dedi.

ŞEHİRDE KONUŞULAN AMA SÖZDE KALAN…
Başkan Zorluoğlu ise, Master Planının ilk raporunun çıktığını kaydetti. Zorluoğlu, “Bizim de seçim kitapçığına yazmıştım. Biz bu meseleye bizden önceki herkesten farklı yaklaştık. Biz dedik ki bu iş benim dememle, senin demenle olmaz. Bu kadar büyük yatırım yapılacaksa, bunun önce bilimsel çalışması temeli olması lazım. O nedenle yıllardır bu şehirde konuşulan, ama sadece sözde kalan Ulaşım Master Planının ele aldık. Çalışmalarını bitirme noktasına geldik. Nihai Raporun ilk taslağı önümüze geldi. Ulaşım Daire, sunum yapacak. Bana verdikleri ilk bilgiler Şehir Hastanesi ile Şehir Merkezine olan kısımda fizıbıl rakam çıktı. Yolcu sayısının hafif raylı için yeterli olduğu…

AYRINTILARI SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM
Ulaşım Master Planı Ulaşım Bakanlığı tarafından onaylanıyor. Çıkan sonucun ayrıntılarını, sizlerle paylaşacağım. Şu anda taslak halinde olduğu için ön bilgi vereyim. Çıkan netice, şehrimizde şu anda hafif raylı sistem için pik saatlerde yeterli yolcu sayısı mevcut. Bu işin temeli için çok önemliydi. Bundan biz de memnun olduk.
Şimdi şehir olarak bütün dinamiklerimizle, meslek odalarımız, STK’larımız, siyasi partilerimizle, artık Trabzon’un hafif raylı sistemle tanıştırmak için somut adım atmalıyız.
önümüzdeki kısa sürede bu raporu Ulaştırma Bakanlığına göndereceğiz onaylamak için. Toplantımızı da yapacağız. Trabzon’a hafif raylı sistem yapmak, bizim için de çok önemlidir. Bugüne kadar takip ettik, bundan sonra neticelendirmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Trabzon’a hafif raylı sistem yakışır.

Editör: Haber Merkezi