Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye'ye kar ve soğuklar geri geliyor. Pazartesi gelen soğuk havayla özellikle gece ve ertesi gün yüksekler beyaz örtüyle kaplanabilir. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Pazar günü mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Pazartesi gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

Uzman isim Keren Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Montları hazırlayın!" diyerek uyardı ve şöyle devam etti: 11 Nisan'da Türkiye'ye soğuk havalar geliyor. Soğuklar 4 gün etkili olacak. Karadeniz'de 1.000 metre üstü yerlerde don tehlikesi var. Çiftçiler tedbirli olmalı. Nisan ayında havalar inişli çıkışlı olacak. Kalın kıyafetleri kaldırmayınız...

10 Nisan 2022 yani bugün ise pek çok kentte sağanak yağış bekleniyor. O kentler şöyle sıralandı:

Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri,  Samsun ve Sinop'un iç kesimleri, Karabük ve Yozgat, Sivas'ın batı çevreleri,  Marmara, Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri, Antalya ve Isparta

Marmara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimlerinden başlamak üzere, zamanla (Bilecik hariç) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey kesimlerinden başlamak üzere, zamanla Ege kıyıları ile Manisa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kıyı Ege’de önceleri güney ve güneybatı yönlerden, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Meteoroloji 5 günlük haritayı yayınladı! Kuvvetli kar geliyor yarın başlıyor günlerce devam edecek

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kayseri ile Yozgat'ın doğu, Sivas'ın batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 5 günlük haritayı yayınladı! Kuvvetli kar geliyor yarın başlıyor günlerce devam edecek

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu çevreleri ile Karabük'ün doğu, Sinop'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 5 günlük haritayı yayınladı! Kuvvetli kar geliyor yarın başlıyor günlerce devam edecek

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun'un iç kesimlerinin çevreleri ile Tokat çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji 5 günlük haritayı yayınladı! Kuvvetli kar geliyor yarın başlıyor günlerce devam edecek

Doğu Anadolu:Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji 5 günlük haritayı yayınladı! Kuvvetli kar geliyor yarın başlıyor günlerce devam edecek

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi