Trabzon Ortahisar Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantıları bugün başladı. Meclis öncesinde geçen ayın faaliyetleri ile ilgili bir açıklamada bulunan Genç, Ortahisar İlçesinde devam eden alt yapı çalışmalarında gelinen son durumu özetledi. 

Maraş Caddesinde süren yayalaştırma çalışmalarla ilgili Genç, “Maraş Caddesinin yayalaştırılan kısmına lojistik haricinde araç girmeyecek. Meydan bölgesine yaya erişi ile birlikte açık AVMye dönüşmesi açısından; gerek ışıklandırması, gerek tek bant ulaşım şekli, yaya erişimini bütün güzellikleriyle daha özel hale getireceğiz. Şu an da çok yoğun çalışma devam ediyor. Tarih 15 Haziran. Erken bitirilmesi için müthiş bir gayret var. Turizm sezonundan önce aktif hale gelmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor” dedi. 

KAÇ MAHALLEDE ÜST YAPI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Alt yapı çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Genç, “Altyapısı tamamlanmış, sorumluluk alanımızda 218 sokak teslim edildi. 111 sokağın üst yapısı tamamlandı. 107 sokağımız üst yapıya hazır halde. Bu 107 sokağımızın üst yapı konusunda imkan ve kabiliyetimiz ile yapacağız. Üst yapı çalışması fiilen geçen hafta itibariyle başladı” diye konuştu. 

TÜNEL AKVARYUM NE ZAMAN AÇILACAK?

Tünel Akvaryum’un açılışı için, 23 Nisan konusunda düşüncemiz vardı. Hem Ramazan oluşu, hem de dış peyzaj bazı düzenlemeler nedeniyle bu tarihimizi biz yine sembol bir tarih olan 19 Mayısa aldık.  19 Mayıs, saat 14:00’da Tünel Akvaryum’un açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimize önemli turizm destinasyonu kazandırmış olacağız.Tarihi surların altında olması hasebiyle silüetini de ona uygun yapmaya çalıştık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında, hem gençlerimizin hem de turistlerin ziyaret edebileceği bir hizmet hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 

BASIN MÜZESİ 10 OCAK’DA AÇILACAK

Trabzon Basın müzesi ile ilgili de çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini kaydeden Genç, Basın Müzesinin 10 Ocak 2023’de açılacağını ifade etti. Bilindiği gibi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

Editör: Haber Merkezi