TEK TEK OYLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında ilçe belediyelerinin 2020 bütçeleri görüşüldü. İlçe belediyelerinde en küçük bütçe 4 Milyon 350 bin TL ile Dernekpazarı olurken, en yüksek bütçe ise  265 Milyon TL ile Ortahisar’ın oldu.  İlçe Belediyeleri tarafından hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen bütçeler tek tek oylandı. Bütün bütçeler oy birliği ile kabul edildi. 

YÜKÜNÜ ALALIM
Beşikdüzü Belediyesi 2020 Gelir-Gider Bütçesi: 26 Milyon 200 Bin TL olurken  Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Nüfusu itibariyle belki de Türkiye’nin en borçlu belediyesi biziz. Bu bütçenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bu sırada söze giren İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Biz bir teleferik yapmak istiyoruz. Beşikdüzü’nde bir tane var. Ben Büyükşehir olarak orayı devralmayı öneriyorum. Beşikdüzü’nün yükünü alalım” diye öneri getirdi.

MASAYA YATIRALIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da “Arkadaşlarımız konuyu not alsınlar. Bakalım durumu nedir? Bende bilmiyorum. Beşikdüzü’nde bunu masaya yatıralım, değerlendirelim” açıklamasında bulundu. Ayrıca Başkan Zorluoğlu, “Bizim bütçemizle alakalı öz gelirlerimizi arttıracağımıza inanıyoruz.  Bütçenin en büyük bölümünü yatırıma ayırdık. Bu yatırım bütçesidir. 2020 yılı yatırım yılıdır, bunun altında meclis üyelerimiz imzası olacaktır.” dedi.

SELAHATTİN ÖZCAN

Editör: Haber Merkezi