TRABZON

Trabzon’da porsiyonlar değil, fiyatlar doyuruyor... Restoranda iştah kaçıran fiyatlar!

Trabzon’da bir restoranda ailece yemek yemek artık neredeyse imkânsız hale geldi; menülerdeki fiyatlar vatandaşın değil, adeta zengin turistin bütçesine göre belirleniyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da fiyatlar aldı başını gitti. Restoranlarda fiyat tarifeleri artık yerel halka değil sanki zengin turistlere göre düzenleniyor.

Bir porsiyon ızgara köfte 550 lira, et sote 700 lira, makarna 150 lira, Arada-Urfa şiş 700 lira. Esnaf lokantaları bir nebze ucuz olsa da restoran da yemek hayal gibi

BU NASIL TARİFEDİR!
Türkiye’nin en pahalı şehirleri arasında yer alan Trabzon’da gıda ürünlerinden tutun da iğneden ipliğe her şey ateş pahası. Sebze-meyve fiyatları yaz mevsimine girilmesine rağmen düşmek bilmiyor. Halk geçim derdindeyken turizm şehri Trabzon’un merkezinde yüksek kiralar ve diğer maliyetler mazeret gösteren restoranların fiyat tarifeleri ise dudak uçuklatıyor.
CİPS BİLE 250 LİRA!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı işletmelerin talep ettikleri fiyatlar zaman zaman oda meclisinde tartışmalara da yol açıyor, kar marjlarının yüksekliğinden dem vuruluyor. Izgara köfte porsiyonu 550 TL, tavuk şiş, ızgara tavuk yine 550 TL, et sote 700 TL, Adana-Urfa Şiş 700 TL. patates cipsi 250 TL, pilav-makarna 150 TL, yoğurt 100 TL, 150 TL, sütlaç 100 TL.
TAVUK DÜRÜMCÜYE!
Bu fiyatları görünce iştahı kaçan vatandaşlar, kıyı köşedeki tavuk dürümcülerin yolunu tutuyor. Ailece bir restorana gitmek ise hayal ötesine geçti. Sadece restoranlar değil çarşı-pazarda da her şey ateş pahası. Meyve alamadan evine dönen vatandaşlar oluyor ya da az miktarda alıp hevesini gideriyor. Vatandaşlar, “Böyle nereye kadar” diye soruyor.