Siyaset sahnesi Kurban Bayramı tatilinden sonra iyice ısınacağa benziyor. 
18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan genel seçimler öncesinde siyasi partilerin şimdiden hazırlıklarına başlaması bekleniyor.
Bunun içinde milletvekili aday listelerinde yer almak için çalışmalara başlayanlar bile var.
Trabzon özeline baktığımızda milletvekili aday listesinin kimlerden oluşacağı konusunda merak artmaya başladı.
Toplum genelinde şu görüşün hakim olduğunu yazmadan geçmek olmaz, özellikle AK Parti Trabzon Milletvekili aday listesinde köklü bir değişim olması yönünde beklenti üst düzeyde.
Yukarıda da belirttik, sahada yeni listede yer almak için şimdiden çalışmalara başlayanlar da var. Bunların başında 2018 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti Trabzon Milletvekili aday listesinde 5. sırada yer alan Vehbi Koç var.
Hatta bu durum o dönem sürpriz olarak da değerlendirilmişti.
Sayın Koç, her an sahada olmaya gayret gösteriyor.
Bunu aslında 2018 seçimlerinin ardından yapmaya başladığını söylersek yanlış olmaz.
Koç ile geçtiğimiz günlerde ilk kez Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında yakinen sohbet etme imkânı buldum.
Özellikle Sayın Koç’un ekonomide yaşanan olumsuzlukların sebepleri, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik değişimler ile ilgili yaptığı değerlendirmeler, ülke ve Trabzon’un sorunlarına yönelik ortaya koyduğu çözüm analizlerini dinledim ve bilgi düzeyinin üst seviyede olduğuna şahit oldum.
Koç’un sadece milletvekili olmak için değil ülkesine, Trabzon’a hizmet için yola çıktığını, bunun için de kararlı olduğunu anladım.
Koç’un iş yaşamındaki başarısını siyasete de taşımayı amaçladığını düşünüyorum. Koç’un herkesi dinlemesi, fikirlerine değer vermesi artı yönlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.
Koç, bir milletvekili gibi sahada çalışıyor.
2018 yılında milletvekili seçilemediği için şehrine, partisine küsmeden yoluna devam ediyor.
Vatandaş ile bir araya geliyor. Anlatıyor, çözüm önerilerini, yapmayı düşündüklerini ortaya koyuyor ve elinden geleni hatta fazlasını yapmaya çalışıyor.
Kendi fikrim olarak Koç’un bu önemli siyaset yolunda dezavantajı ise fazla tanınırlığının olmaması, sokağa çıksak ve vatandaşa 2018 yılında AK Parti Trabzon Milletvekili aday sıralamasında 5. sırada yer alan Vehbi Koç’u tanıyor musunuz diye sorsak çoğu kişi tanımıyoruz yanıtı verir.
İşte Koç bu önemli sayılabilecek dezavantajı lehine çevirmek için çalışmalarını arttırmalı.
Parti içinde tanınmak yeterli olmuyor.
2023 yılında milletvekili aday listesinde yer alması durumunda vatandaşın kendisine burun kıvırmamasını sağlamalıdır.
Önümüzde seçimlere uzun gibi görünen bir yıldan az bir süre var, göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Bir bakmışsınız seçim günü gelmiş, sandık başına gitmişiz oy kullanıyoruz.
İşte bu uzun gibi görünen kısa zamanda Koç’un en önemli hedefinin kendini iyice vatandaşa tanıtmak olacağını düşünüyorum.
AK Parti Trabzon Milletvekili aday listesinde olacak mı, olmayacak mı onu da gelecek aylarda göreceğiz.
Olursa da seçilebilecek bir sırada olması gerektiğini düşünüyorum.