2021 yılı tabir-i caizse göz açıp kapayıncaya kadar, hiçbir şey anlamadan süratli bir şekilde gelip geçmiştir. Allah (C.C) insanoğluna bir ömür biçiyor. O' ömür, günler, haftalar, aylar ve yıllar arasında öyle ya da böyle bir bakıyorsunuz gelip geçiyor. Geçen yılın sonunda gelen yıla geçerek ona da yeni yıl deniliyor.

İnsanoğlunun doğumu, yaşayışı ve ölümü adeta bir kompozisyona benzer. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Yani dünyaya gelişi giriş, yaşayışı gelişmesi ve ölümde sonucudur, bu böyle Allah'ın kanunudur.

Tabii ki bu süreçler zarfında doğumdan yaşayışından ölümüne kadar, Allah (C.C.) insanoğluna bazı sorumluluklar veriyor. Öyle zannedildiği gibi insanoğlu başıboş değildir.

İnsanoğlunun buluğ çağından itibaren, yaşadığının evresinden, her saniyesinden sorumludur. “İnsanoğlu zanneder mi ki dünyada başıboş kalacak, her amelinden hesaba çekilecektir.” Yine Allah (C.C.) mealen ayetinde şöyle buyuruyor: “Ben cinleri ve insanları ancak ve ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” Bizleri ayetlerinde devamlı uyarmasına rağmen maalesef Müslüman Türk milleti bakıyorsunuz bir sene ömürden gittiğini düşünmeden, Hristiyan adeti olan, hindi kesmeler, içki içmeler, yeni yılı kutladığını zannederek Allah'a asi olan hareketleri normalmiş gibi uygulamakta, birbiri ile yarışmakta.

Ayetlerden anlaşıldığı üzere bu isyanların ağır bedeli olacaktır.

Bizler insan olarak yaratılışımızın amacına uygun bir hayat yaşıyor muyuz? Her yılbaşı dediğimiz sene değişiminde, kendimizi hesaba çekip sorguluyor muyuz? Burası çok önemli. Yaşadığımız bunca yıllar Allah (C.C.) bize Peygamberler vasıtası ile gönderdiği ayetlerde yaptığı ikazlara rağmen, biz hala, yeni yıl dediğimiz yıla sanki sona doğru yaklaşmıyormuşuz gibi isyanlara devam ederek girmekteyiz.

Bize yapılan ikazları dikkate alarak Allah'ın emirlerini yerine getirebilirsek, o zaman dünyaya gelişimizin gayesine uygun bir hayat yaşamış olup, yeni yılları o çerçeveden değerlendirip, hayatımızı daha doğru idame etmeye çaba sarf edebiliriz.

Allah’tan (C.C.) niyazımız bizleri emirlerine harfiyen yerine getiren, yaşayışlarımıza uygulayan kişilerden olmamızı dileriz.

Bu vesile ile 2022 yılı Türk İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim.

Maske, mesafe, hijyen kurallarına lütfen dikkat edelim. Salgın hastalık şiddeti ile devam etmekte.