İlim, yeni cahiliyetin mahsulü olmayıp, bilakis onu şer ve tahrip yoluna iten bu yeni cahiliyedir. Esasen ilim, kökleri tarihin derinliklerinde olan “beşeri” bir mahsuldür. Milletten millete devrola bugün Avrupa'nın eline geçmiştir. Bugünkü Avrupa onun sayesinde büyük atılımlara imza atmış, fakat gördüğümüz gibi doğru yoldan ayrılmış; ahlak ifsat emiş ve dünyayı perişan etme ile tehdit ediyor.

İlmi, yeni cahiliyetin mahsulü olmaktan çıkardığımızda, ortada ancak kör olan bir cahiliyet kalacaktır. İnsanın varlığı hususunda siyaset, iktisat, sosyoloji, ahlak ve sanat mevzularında çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Bunun yanında cüzi bir adalet, bir kısım faziletten ve insan elde az da olsa bazı kusurlar mevcuttur.

Bunlar görünüşte büyük şeylerdir, zira asrımızda her şey azamet ve ihtişam ile gündem oluşmaktadır. Bu ihtişama rağmen, kırık dökük hayrın gölgesinde insan varlığına musallat olan bir şerrin derecesini asla unutmamamız gerekir. Aslında bu azamet ve ihtişam bütün yeryüzüne yayılan şerle ve her yerde mevcut olan azgın zulümle yapılan mukayese ile tayin edilmesi lazım.

Kapitalizm, proletarya diktatörlüklerini ve bunların insan bünyesinde yaptıkları tahribatları hatırlamalıyız. Mülk sahipleri haricindeki köleleştiren azgın zalimin mülkiyeti elden alınması, rejimi cemiyet harabiyete yönelmiş azgın ferdiyetçilik.
Ferdi varlığını yok etmeye çalışan kudurmuş cemiyetçi görüş.

Ahlak konusunda devamlı çöküş içinde seyretmektedir.

Bugün ortada yeryüzünün köşe bucak her tarafına kök salmış, bu yıkıcı cahiliyet konusunda, tehlikeli bir sorun var ki o da şudur; insanlar ister şer kuvvete köle olsunlar, isterse omuzlarındaki şeyi izoleye çalışsınlar, bu azgın cahiliyetin akıbeti kendilerine terkedilmiş değildir.

İşin içinde insanların geleceğine hakim olan “kaçınılmazlık” vardır ki; bu Allah'ın takdiri olması dolayısıyla gerçek bir kaçınılmazdır. 

Bu cümledendir ki; ilelebet insanların kaderlerine musallat olmaya bu cahiliyetin gücü yetmeyecek. Şüphesiz yakın bir gelecekte yıkılıp gidecektir. 

“Daha evvel geçenler hakkında da Allah bu adedi koymuştur.”

Allah'ın adedini değiştirmeye ise asla “imkan” bulamazsınız.

Lütfen Maske mesafe ve Hijyen kurallarına dikkat edelim...