26 haziran’da başlayıp 6 Temmuz’da sona eren Akdeniz oyunları, bu sene 19. su, Cezayir'in Oran kentinde toplam 24 branşta 26 ülkeden 3400 sporcu katılmıştır. Akdeniz oyunları mini olimpiyatlardır.

                Türkiye olimpiyat komitesi adı altında hemen hemen her branşta katılım olmuştur. Branşların kahır ekserisi birincilikler almışlardır. Tabii ülke olarak büyük bir başarıdır. Çünkü; defaatla köşe yazılarımda yazmışımdır, siz ülke olarak her branşta göstermelik kalabalık sporcu ile katılsanız ama hiç bir branşta birincilik kürsüsüne hiç bir sporcuyu çıkaramazsanız, bu kalabalık ülke için bir önemi yoktur. Aksine maddi külfettir.

                Hepimiz biliyoruz dünya devletlerinin takip ettiği bu tip etkinliklerde ülkelerin reklamı söz konusudur. Ancak birincilik kürsüsüne çıkıp, ülkenin istiklal marşını dünya devletlerine dinletip Türk bayrağını göndere çektirmekle olur. Bu tanıtım her branştaki sporcularımız birinci olmakla ülke adına üzerlerine düşeni yani en iyi bir şekilde yapmışlardır. Tebrik ediyorum.

                Bendeniz bir spor adamı olarak ve ülkemin her yönde ileri gitmesi için gayret sarf eden bir kişi olarak, bu başarılar beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Şimdiye kadar federasyonlar göz boyamak için sporcu kafilelerini kalabalık tutmaktaydılar, ama hiç biri nerdeyse birincilik kürsüsüne çıkıp ülkemizin istiklal marşını çaldıramayıp Türk bayrağını göndere çektirememişlerdir. Bunun sonucu ülke olarak hiç bir devletin dikkatini ülkemiz çekememiştir. Şimdi ise her branşta birincilik almakla tam anlamıyla dünya devletlerinin dikkatini çekmişiz.

                Biz ülke olarak her branşta çok iyi miyiz yoksa dünyada spor gerimi gitmektedir. Başarıların devamı için yetkililer yani bakanlık bu durumu çok iyi analiz yapması gerekir ki, başarı sürekli olsun. Yukarıda da belirttiğim gibi elde edilen başarılar beni spor adamı olarak ziyadesiyle ülkemiz adına gururlandırmaktadır.

                Sonuç olarak birincilik elde edilen branşlar ileriye dönük başarıların devam edebilmesi için rehavete kapılmadan aynı ciddiyetle, aynı kararlılıkla çalışmalara devam etmek bir vatan borcudur. Herkes biliyor ki ülke olarak yurtdışına gidildiğinde başarılı olunmasa ekonomik yönden çok kaybımız olur. Bir daha vurgulamak gerekirse ülke reklamını yapmamış oluruz.

                Başarılarının devamını dilerim.

                Birkaç gün önce sınır boylarında operasyon sırasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve Türk milletine ve tabi bizlere başsağlığı biliyorum. Selam olsun şehitlerimize.

                Mübarek kurban bayramının Türk İslam alemine ve tüm insanlara huzur barış getirmesini Allah'tan niyaz ederim.