Ersun Yanal’lı Trabzonspor’a bakıyorum, Bordo-Mavililere gönül verenlere oynattığı futbol ile ne bugün galip gelmelerine rağmen mutluluk verebiliyor, ne de gelecekte Trabzonspor’un Türk futbolunda hak ettiği yere ulaşacağı sinyalleri var.
Sakat ve cezalı futbolculardan yakınmalar Trabzonspor’un mazeret sunacağı özellikler değildir. Rakip Başakşehir ligin vasat görüntünün üzerine çıkamadığı maçta Trabzonspor’a iki gol atma başarısı gösteriyor.
Trabzonspor defansının Sivasspor ve Başakşehir maçında yedikleri ilk gollerdeki aynı defans hataları bu futbolun gereklerinin ne kadar bilinmediğinin göstergesidir.
Maçı genel değerlendirmeye alıyoruz. Her iki takımın ortaya koyduğu futbol, Süper Lig kalitesiyle beraber uyuşmayan bir kalite. Trabzonspor’un gol bulma şansının çok düşük olduğu maçlarda kazanılan ölü toplar, Mehmet Ekici’nin özel yeteneği Trabzonspor’un maç kazanmasının tek özelliği.
Trabzonspor takımında teknik adam değişikliğinden sonra uzun süre geçti.
Geçmişte de söylediğim gibi Trabzonspor’un takım oyununda ve görev alan futbolcuların bireysel formundaki düşüş devam ediyor.
Bu performans düşüklüğünün nasıl yükseleceği, beklentide umut vaat eden bir görüntü maalesef yok. 3-2 önde olduğu maçın son bölümlerinde maçı kurtarma anlayışı Trabzonspor’a yakışmayan bir görüntüdür.
Sonuç olarak şunu söylüyorum. Bugünkü Trabzonspor’daki görüntü büyük Trabzonspor takımından küçük futbol.