Ligin flaş takımı Trabzonspor, rakiplerinden daha ileride takım birlikteliğini önde tutarak 11 maçta yenilgi yüzü görmedi...
Hepimiz biliyoruz ki şampiyonluğa giden yolda daha nice dikenli yollardan geçilecek.  Bunların örneklerini son oynanan Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında gördük. Trabzonspor eksik kadro ile çıktığı bu iki maçtan galibiyetle ayrılmayı başararak bu sezon kolay kolay maç kaybetmeyeceğini de göstermişti. 
Gelinen tnokta zaten bunu net bir şekilde gösteriyor. Trabzonspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor ancak cumartesi günü çok önemli bir sınav verecek. Trabzonspor Beşiktaş’ı yenerse şampiyonluk yolunda en büyük engeli geçmiş olacak. Bu maç özel bir maç olarak önümüzde duruyor. 
Bordo-mavililerin Beşiktaş karşısındaki en büyük hedefi kazanmak olmalıdır fakat sahaya çıktığında işler planlandığı gibi gitmeyebilir. O yüzden yenemiyorsan yenilmeyeceksin mantığı öndedir.
İki takımı kısaca analiz edersek, Trabzonspor’un ağır bastığı konular daha fazladır. Bu maçta Bakasetas, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ve de kaleci Uğurcan’ın kazanma arzuları düğümü çözecektir. Önemli bir gelişme olmadığı taktirde maçın favorisi dağınık bir defans anlayışına ve de katkı sunmada zorlanan Beşiktaş’a karşı oynayacak Trabzonspor’dur.
Yeter ki hızlı başlayıp hızlı bitecek olan bu maçta, hızlı oynamanın yanında soğuk kanlılığı elden bırakmayalım.
Beşiktaş maçının haricinde Trabzonspor’daki kadro yapısına da değinmek istiyorum. Çünkü Trabzonspor sezona elindeki oyuncu gurubunda mevki olarak bir iki eksikle başladı. Takım içerisindeki futbolcularla yaşanan sakatlıklara rağmen bu açık kapatılmış gibi görünse de devre arasında bazı mevkilere önemli takviyeler şarttır.
Özellikle dikine adam eksiltebilen, bir anda rakip alana topu taşıyabilen Gervinho gibi bir oyuncunun sakatlanması nedeniyle bu mevkie mutlaka kaliteli bir isim alınmalıdır. Benim tavsiyem ligi iyi bilen, kısa sürede uyum sorununu aşacak bir ismin alınmasıdır. 
Son olarak umarım her şey yolunda gider ve Trabzonspor Beşiktaş’ı yenerek rakipleriyle aradaki puan farkını daha açar.