Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından birisi olan WhatsApp, üzerinde çalıştığı özelliklerle kullanıcıların deneyimlerini arttırırken bir yandan da uygulamadaki güvenliği üst düzeyde tutmak için önlemlerini almaya devam ediyor.

İşte dikkat edilmesi gereken 5 kural

WhatsApp, platformun güvenli bir şekilde kullanılması için bir dizi önlemler alıyor. Son dönemde uygulama kullanılarak dolandırıcılığın arttığını gözlemleyen şirket, bazı katı kararlar alarak kurallarını belirledi. Öyle ki bukuralları birçok kişi kötü niyetli olmadan da olsa ihlal etmiş olabilir.

1. Sık sık engel yemek

WhatsApp, uygulamanın amacına uygun kullanılması için birtakım önlemler aldı. Platform, ilk olarak uygulama aracılığıyla insanları sık sık rahatsız eden kişilerin hesabını askıya alacak. Yani sıklıkla başka kişilerden engel yiyen kullanıcılar, WhatsApp tarafından engellenecek.

2. Sahte hesaplar

WhatsApp, sahte hesaplar konusunda da titiz bir şekilde davranmak istiyor. Şirket, başka birinin fotoğraf ve ismini kullanarak taklit eden kişilere karşı yaptırımlarını sıklaştırdı. Bu kişiler fark edildiğinde direkt olarak uygulamadan engellenecek.

3.Üçüncü taraf uygulamalar

Güvenirliği ön planda tutmak isteyen WhatsApp, kullanıcıların yalnızca resmi uygulamayı kullanmasını istiyor. Öyle ki WhatsApp Plus ve GBWhatsApp gibi bir üçüncü taraf uygulamaları sahtekarlıkla suçlayan platform, bunları kullananan kişilere karşı daha katı davranacak.

4.Otomatik veya toplu mesajlar

Otomatik mesaj ya da toplu mesaj göndermek ilk bakışta masumca gelebilir. Öyle ki bayramlarda birçok kişi bu şekilde mesaj atıyor. Ancak WhatsApp bunu istemiyor. Şirkete göre otomatik ve toplu mesajlar, dolandırıcıkta sıklıkla kullanılan bir yöntem. Yani siz masumca yapıyor olsanız bile WhatsApp bunu tehlikeli olarak değerlendirebilir.

5.WhatsApp’ı yeterince kullanmamak

Bu son kuralı WhatsApp önceki kurallar kadar sert uygulamayacak. Ancak şirket, platformu aktif kullanmanızı istiyor. Uygulamayı uzun bir süre kullanmamak, hesabın askıya alınmasına neden olacak. Şirket, bunun ne kadarlık bir süreyi işaret ettiği konusunda bir açıklama yapmadı.

Editör: Haber Merkezi