Yoğun yapılan egzersizler ( vücudun en yüksek metabolik hızla çalıştığı - maksimum efor ) bir anda fazla enerji harcamasına sebep olsa da , kilo verme programlarında tercih edilmez. Şöyle orta derecede yoğun (maksimum eforun % 70'i) egzersizler kilo vermek isteyenler için idealdir. Bakınız , bu düzey egzersiz yapmak karbonhidratlardan daha fazla yağ yakılmasını sağlar ki , egzersiz yapanların istedikleri zaten budur. Yoğun egzersizler dakikada daha çok enerji harcanmasına neden olsa da , orta derece uzun süreli egzersizlerde biliyoruz ki , aynı sonuç alınabilir.

Bilindiği gibi , dinlenmiş olarak 3 dakika yürümek 1 dakika koşuyla aynı miktarda enerji harcamaya eş değerdir. Orta ve hafif derecedeki egzersizler aynı zamanda spor yapanlar için , daha rahat , eğlenceli ve kişi mutlu olduğundan , bu egzersiz programına uyumda daha kolay sağlanabilir.

Anatomide , büyük kas gruplarında enerji harcayan lifler daha fazla olduğu için enerji harcanması o oranda daha fazladır. Koşulara jogging ile başlamak, (yani hafif tempo uzun soluklu koşular yaparken) başlangıçta 15-20 dk kişi büyük ihtimal ile kesilir , sonrasında yavaş yavaş açılır ve böylece bacak ve kalça gibi büyük kaslar çalıştığı için önemli ölçüde enerji harcanır. Yoğun egzersizlerin faydalı yönü ise , egzersizi bıraktıktan sonrada vücudun enerji harcamaya devam etmesidir. Yoğun egzersizi bıraktıktan sonra metabolik hız hemen dinlenme düzeyine dönmez. Hafif egzersizlerden sonra ise metabolik hız , hemen dinlenme düzeyine geldiği için sonradan yanma olmaz ve böylece total enerji kaybı artmaz. Egzersiz ne kadar uzun sürse de enerji harcaması tabii olarak o kadar fazla olur. Yemekten sonra , egzersiz yapılması metabolik hızı artırır.

Yemekten sonra egzersiz yapmak enerji harcanması demektir. Ancak yemekten sonra egzersiz yapmaya kalkarsanız , hafif bir egzersiz seçmelisiniz ki gerçekten hafif bir egzersiz sindirime de yardımcıdır. Kişinin yaşı ne olursa olsun , orta derece de olsa egzersiz yapması, vücut sağlığını düzenler. Temizlik , Maske ,Mesafe kurallarına lütfen dikkat edelim, salgın hastalık devam etmektedir...