14 Nisan’da yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İmamoğlu’nun yargı sürecine ilişkin, “Tanık ifadeleri, sarih ve sahici delillerle birlikte diğer sair bilgi, belge ve bulguların dava dosyasına eksiksiz ilavesinin yapılması suretiyle kovuşturma etapları tamamlanmalı, şayet zanlı Ekrem İmamoğlu suçsuzsa beraatı, değilse tecziyesi maşeri vicdana muvafık halde mutlaka ve olabilecek en kısa sürede temin edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin bu açıklaması, hem yargıya hem de Cumhur İttifakı ortağı AKP’ye bir uyarı olarak değerlendirilirken, MHP kulislerinde davanın sürüncemede bırakılmasının parti içinde rahatsızlığa neden olduğu belirtiliyor. Sürecin uzamasının sokak gerilimini artırmasından ve bunun da kamuoyunda ve ekonomide olumsuz yansımalar doğurmasından endişe ediliyor.

İmamoğlu'ndan dikkat çeken yanıt

Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Adalet sistemimizin yoğun bir biçimde tartışıldığı ve yargıya olan güvensizliğin had safhaya ulaştığı bugünlerde, MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin çalışma arkadaşlarımla birlikte maruz kaldığımız yargı süreci ile ilgili tespitlerini ve çağrısını oldukça önemli buluyorum” diyerek Bahçeli’nin açıklamasına olumlu yaklaşım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs'ta KKTC yolcusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs'ta KKTC yolcusu
İçeriği Görüntüle

“Süreç uzarsa istikrar zarar görür” uyarısı

Cumhuriyet’in haberine göre, MHP kaynakları, İmamoğlu’na yönelik davadaki yavaş ilerlemeden duyulan memnuniyetsizliği dile getirirken, yargı süreçlerinin hızlandırılması gerektiğini vurguluyor. Bu sürecin uzamasının, hem kamuoyundaki tansiyonu artırdığı hem de ekonomiyi olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

Bazı MHP kaynakları ise Bahçeli’nin mesajlarının sadece yargıya değil, AKP’ye de net bir uyarı olduğunu belirtiyor. Bahçeli’nin “sokakların ısınmasını” tehlikeli gördüğü ancak AKP’nin bu riski yeterince ciddiye almadığı öne sürülüyor.

Öte yandan, kulislerde konuşulanlara göre, davanın uzaması ve gündemde kalmasının, İmralı sürecini olumsuz etkileme potansiyeli taşıdığı, bu durumun ise DEM Parti’yi CHP’ye daha fazla yaklaştırabileceği değerlendirmeleri de yapılıyor.

Kaynak: CUMHURİYET