NE KADAR MİNNET DUYSAK AZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenlerin sevginin ve fedakârlığın timsali olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerimiz; bilgelikleri, erdemleri ve mesleki donanımları ile öğrencilerimizi topluma faydalı bireyler haline getirerek, yarınlarımızı şekillendirmektedirler. Bu sebepledir ki geleceğimizin teminatı evlatlarımıza emek veren her bir öğretmenimiz, milletimizin kıymetlisidir. Kültürümüzde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, aziz ve muteber sayılmaktadır. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmet etmeyi, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize ne kadar minnet duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Mevla’mdan rahmet diliyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.”

HACIALİOĞLU ARAKLI’DAN ADAY

Nokta Atış - 09.07.2024 Nokta Atış - 09.07.2024

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday olmak isteyenler birer birer ortaya çıkıyor. Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müfettiş olarak görev yapan eğitimci Aydın Hacıalioğlu AK Parti’den Araklı Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını açıkladı. 1958 yılında Araklı’nın eski adı Dul Köyü olan Çamlıca Mahallesi’nde dünyaya gelen Hacıalioğlu, ilkokulu köyünde, ortaokulu Sürmene Lisesi Ortaokul Bölümü’nde, liseyi Samsun 50. Yıl Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra Gümüşhane Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği bölümü, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İş İdaresi bölümünü bitirdi. Sırasıyla, Şanlıurfa merkez, Ordu Aybastı ve Trabzon Araklı ilçelerinde okul müdürü ve öğretmen olarak görev yaptı. Daha sonra Milli Eğitim bakanlığında uzun yıllar müfettiş olarak görev yaptı.

ÜNVEREN BAŞVURUSUNU YAPTI

31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Yerel Seçimler için AK Parti’de aday adayları başvurularını yapıyor. Donanımı, bilgisi ve belediyecilik tecrübesi ile Nevşehir merkez Belediye Başkanı Aday Adaylığı için Recep Ünveren, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek başvuru dilekçesini verdi. 1970 yılında Nevşehir Özlüce köyünde doğan Recep Ünveren, İlköğretimi Nevşehir’de, lise ve üniversite eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Arşivcilik, Erzurum Üniversitesi İlahiyat ve Anadolu Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümlerini okudu. Üniversite yıllarında TRT’den eğitim alarak radyo yayıncılığı ve yayın yönetmenliği yaptı. 1994 yılında Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştiren İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ekibine 1996 yılında katıldı. 2004 yılına kadar İGDAŞ’ta farklı görevlerde bulunan Recep Ünveren bu tarihten itibaren serbestleşen doğal gaz piyasasında müşavirlik, müteahhitlik ve doğal gaz şirketi yöneticiliği yaptı. 2008-2011 yıllarında Karadeniz ve Çoruh Doğal Gaz Dağıtım Şirketlerinde bölge müdürü olan Ünveren, Trabzon-Rize ve Gümüşhane-Bayburt şehirlerine ilk doğal gazı götüren ekibin başında yer aldı. 2011-2012 yıllarında Peyzaj ve Şehircilik alanında proje yöneticiliğinin ardından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 2016-2019 yıllarında bünyesinde 1100 otobüs bulunan İstanbul Otobüs A.Ş.’de İşletmeler Müdürlüğü ve Genel Müdürlük yaptı. Kariyerine Enerji bürokratı olarak devam eden Ünveren, geride kalan üç yıl BOTAŞ’ın Marmara Bölgesi Projelerinde danışman olarak bulundu. Nevşehir Merkez Belediye Başkan Aday Adayı Recep Ünveren, İngilizce, Arapça ve Boşnakça biliyor. Recep Ünveren, evli ve üç çocuk babası.