DEV FİRMAYA KAPATMA CEZASI

Trabzon’da faaliyet gösteren Forum AVM’de sular bir türlü durulmuyor. Forum AVM’de faaliyet gösteren Koçtaş adlı işletmenin iş yerini imara aykırı olarak büyüttüğü belirtilmiş ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet konusu olmuştu. İşletmeye giden zabıta ekipleri tutanak tutarak, mevzu bahis sorunun 15 gün içerisinde giderilmesini taraflara tebliğ etmişti. Ancak geçen zaman zarfında konu ile alakalı sorunun giderilmediği belirtildi. Zabıta ekipleri tekrar AVM’ye gidip ilgili işletme hakkında tekrar tutanak tuttu ve konu Büyükşehir Belediye encümenine gönderildi.

Nokta Atış - 10.07.2024 Nokta Atış - 10.07.2024

Yapılan toplantı sonrasında işletmeye 5 gün kapatma cezası verildiği öğrenildi. Dün başlayan kapatma cezasının hafta sonuna kadar devam edeceği ve işletmenin “Yenileniyoruz” afişleri ile beraber cezayı kamufle etmeye çalıştığı görüldü. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’in 13. maddesinin 2. ve 3. fıkralarında; “İşyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmesinden sonra yapılacak denetimlerde mevzuata uygun olmayan unsurların ve noksanlıkların tespiti halinde, işyerine bu noksanlık ve hatalarını gidermesi için bir defaya mahsus olmak üzere on beş günlük süre verilir.

Verilen süre içinde tespit edilen noksanlık ve aykırılıklar giderilmediği takdirde, ruhsat iptal edilerek işyeri kapatılır. Ayrıca ilgililerin yalan, yanlış ve yanıltıcı beyanı varsa haklarında kanunî işlem yapılır.” hükmü yer almaktadır.

SOYSAY ASALETEN ATANDI

Vakfıkebir’de 2. sınıf Emniyet Müdürü Murat Soysay, asaleten Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. Kısa bir zaman önce Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürdüğü esnada Trabzon Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Elvan'dan boşalan Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine Komiser Ali Yavuz getirilmişti. Trabzon Emniyet Müdürlüğü il içi yapılan atamalar sonucunda Vakfıkebir İlçe 2. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Soysay asaleten Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü olarak atandı. Akçaabat’ın yeni Emniyet Müdürü Murat Soysay dün itibari ile Akçaabat ilçesinde görevine başladı. Akçaabat’ın yeni Emniyet Müdürü Murat Soysay, 1972 yılında Eskişehir doğumlu olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

BU NE HAL!

Trabzon Balık Halinde faaliyet gösteren esnaflar, iş yerlerinde ve çevresinde artan çevre kirliliği nedeniyle rahatsızlık duyuyorlar. Özellikle temizlik eksiklikleri ve genel çevre düzeninin ihmali konusunda sıkça şikayetlerde bulunan esnaflar, bu konuda yeterli geri dönüş alamadıklarını ifade ediyorlar. Balık ticareti yapan esnaf, çevre kirliliğinin işlerini olumsuz etkilediğini ve müşteri kaybına neden olduğunu belirtiyor. Ayrıca, sağlık riski oluşturabilecek durumların giderilmesi için acil tedbirler alınması gerektiğini vurguluyorlar. Trabzon Balık Halı'nda faaliyet gösteren esnaflar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, çözüm odaklı adımların atılmasını ve düzenli bir temizlik politikasının hayata geçirilmesini bekliyorlar.