DEĞİRMENCİ YASA BOĞDU

Trabzon’da siyaset çevresinin özellikle tanıdığı Cengiz Değirmenci, önceki gün tedavi gördüğü hastanede 44 yaşında hayatını kaybetti. AK Parti’de uzun bir süre yönetici olarak görev yapan Değirmenci, Ortahisar Belediyesi’nde çalışıyordu. Uzun süredir çeşitli hastalıklarla mücadele eden Değirmenci, önceki gün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sempatik tavırları ve hastalıklar nedeniyle çektiği tüm acılara rağmen çevresinde gülen yüzü ile tanınan Cengiz Değirmenci’nin vefatı Trabzon’u yasa boğdu. Biz de Değirmenci’ye Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

ENFLASYON DÜŞMEDİKÇE

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, asgari ücrete yapılan zam ile alakalı açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, şunları söyledi: “4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 300 TL olduğu bir ortamda, iktidarın açıklamış olduğu bu zam, vatandaşa açlıktan ölün demek gibi bir şey. Aslında burada açıklanan 5 bin 500 rakamı önemli değil, bu rakam 7 bin 500 TL bile açıklansa yüksek enflasyon karşısında vatandaşın alım gücünü etkiliyor. Bu ekonomik anlayış böyle devam ederse, iktidar üç ay sonra asgari ücretle ilgili olarak yeni açıklama zorunda kalacak. Enflasyon düşmedikçe ne açıklarsanız açıklayın, değişen hiçbir şey olmuyor.” Bakalım bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü, öğrencilerin ev ve apartlardan daha yüksek fiyata kiraya verilecek gerekçesiyle çıkarılmalarına tepki gösterdi. KTÜ’den yapılan açıklamada, “Öğrencilerin kalacak yer bulamamaları, buldukları yerin ise günlük olarak çok uçuk fiyatlar ile kiralandığı, memleketlerine erkenden dönmek zorunda kalıp bütünleme sınavları için tekrar gelmeleri gerektiğinde ise yol masraflarının, bütçelerini çok aştığı aktarılmaktadır. Yükseköğrenim sürecinde ev ve apartlarda barınan üniversite öğrencilerinin, söz konusu mekanların sahiplerinin inisiyatifleri çerçevesinde yerlerinden, yurtlarından edilmesi yaklaşımı akla ve vicdana sığmamakta ve gençleri derinden üzmektedir. Bu tarz bir yaklaşımın aksine yurt içinden ve yurt dışı birçok noktadan şehrimize, ülkemize gelen gençlerimizin zorlu eğitim süreçlerinde kendilerine yardımcı olmak ve sosyal bakımdan temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında onlara destek olmak gerekmektedir. KTÜ Rektörlüğü olarak öğrencilerimize yönelik söz konusu yaklaşımı tasvip etmiyor, onların eğitim süreçleri boyunca desteklenmesi adına gerekli hassasiyetin gösterilmesi gereğine dikkat çekmek ve öğrencilerimizin her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Umarız KTÜ’nün bu isyanı yerini bulur daha fazla öğrenci mağdur olmaz.

Editör: Haber Merkezi