FESTİVAL BAŞLADI

Trabzon Tiyatrolar Birliği'nin organize ettiği 3. Tiyatro Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverler yer aldı. Konuşmasında Trabzon'un sanat hayatının önemine dikkat çeken Başkan Genç, “Ne mutlu bize ki bu şehrin güçlü sanatçıları var. Bu şehirde Tiyatrolar Birliği var. Her şehirde yok bunlar. Şehrimize gelen misafir gruplarımıza, tiyatro gruplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki sanatımız var. İnşallah dördüncüsünü daha geniş bir katılımla düzenleyeceğiz. Festivalimiz artık geleneksel oldu. İnşallah daha güzel bir kültür sanat merkezinin içerisinde bunu icra edeceğiz. Kültür, sanat, tarih ve spor şehriyiz diyorsak fiziki mekan eksikliğini de gidereceğiz. Bu da bizim borcumuz olsun.” dedi. Trabzon Milletvekili Suiçmez, “Başkanlarım izah etti. 13 ekibe ulaşılmış. Ne güzel bir şey dayanışma içerisinde büyümek, genişlemek ve bunu sanatla yapmak. Sanatın gücüyle yapmak çok önemli. Dolayısıyla ben daha önce de sanata vermiş olduğu katkılar nedeniyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımı tebrik ediyorum. Az önce bir söz verdi. Bu çok önemli sözü de önemsediğimin altını çizmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ise, “Trabzon Tiyatrolar Birliği 2020 yılında kuruldu. Birliğimiz, Gugulumdakilar Tiyatrosu, Karadeniz Üniversitesi Tiyatrosu, Trabzon Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Panki, Tiyatro Zinos ve Umut Tiyatrosu tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacımız tiyatro sanatını daha fazla izleyiciye ulaştırmak ve Trabzon’un kültür sanatına katkı sağlamaktır. 1. Festivalimiz pandeminin zor şartlarında 6 grup olarak gerçekleştirildi. 2.sinde 8 ekip olarak yaptık. Bugün ise 13 ekibe ulaştık. Festivalimizin gerçekleşmesinde bize destek veren herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. Trabzon’un değerine değer katan bu gibi festival ve etkinliklerin sayısının artmasını umut ediyoruz.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Umut ve Yaşam Derneği, Trabzon’da lösemili çocuklara ve ailelerine yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği düzenledi. Kutlamaya Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan’ın yanı sıra İl Dernekler Müdürü Yunus Karaman, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı. Umut Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan çocukların hepsine tek tek hediyeler takdim etti. Günün anısına bir konuşma yapan Başkan Dr. Baki, “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Umarım kısa zamanda iyileşir, okullarınıza başlarsınız ve okulda bu etkinliklerinizi seyrederiz. Hem Umut ve Yaşam Derneği olarak hem de Atatürk’ün izinde giden çocuklar olarak hepinizi ileride öğretmenler, doktorlar hatta başbakanlar ve cumhurbaşkanları olarak görmek istiyorum. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum.” dedi. Etkinlikte “Yanlız Değilsiniz El Ele Birlikte Güçlüyüz” sloganı atıldı.

Nokta Atış - 25.04.2024 Nokta Atış - 25.04.2024

SGK'YE ÖDÜL YAĞMURU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatınca (ISSA), “İyi Uygulama Ödülleri” kapsamında 10 ödüle layık bulunduğunu duyurdu. Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin 22 yılda yaşadığı büyük değişim ve dönüşüm hamlesinin en başarılı alanlarından biri olan SGK'nin, çalışma ve hizmetleriyle tüm dünyaya örnek olmaya devam ettiğini belirtti. Kurumun, 16-18 Nisan'da Portekiz'de gerçekleştirilen ISSA Avrupa Sosyal Güvenlik Forumu'nda, ISSA İyi Uygulama Ödülleri kapsamında, 7'si liyakat ve 3'ü de iyi uygulama tasdik ödülü olmak üzere 10 ödüle layık görüldüğünü belirten Işıkhan, “Yüksek özveri ve fedakarlıkla milletimize hizmet eden SGK ailemizi tebrik ediyorum. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' anlayışıyla çalışmalarımızı gayretle sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Sonnur Örnek