DÜZENE GİRMESİNİ İSTİYORLAR
112’de görev yapan işçi sürücüler bir takım sıkıntılarının olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Biz 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışan 696 KHK’li işçi sürücülerin kronikleşen sorunları var. Her platformda dile getirmemize rağmen kurumlarımızın ve bağlı olduğumuz bakanlıkların çözüm odaklı yaklaşımlarını görememekteyiz. Neticesinde iş hayatımız gerek kurum gerekse bizler için zor ve düzensiz. Aile hayatımız yok. Ekonomik imkanlarımız ve sosyal haklarımız cılız.

Nedeni 112 memur çalışanları 24 saat çalışıp, 72 saat istirahat ederken biz 112 işçi sürücüleri 12 saat çalışıp 24 saat istirahat ediyor gibi görünüyoruz ancak aylık çalışma saatimiz fazla olduğu için hayatımız iş yerinde geçiyor. Bir gündüz bir gece vardiyasında çalıştığımız için ruhen ve bedenen daha fazla yıpranmaktayız. Bunun bir düzene girmesini istiyoruz.” Bu konuya dikkat çekmek istedik.

CUMHURBAŞKANI NOKTAYI KOYDU
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz korona virüs gündemi dair paylaşımda bulundu. Yılmaz diyor ki: “Bu korona illeti Türkiye’ye gelir gelmez ilk günde konuşmalarım sınır kapıları kapansın, kimse ülkemize alınmasın. Eğer gelirse havaalanı yakınında derhal karantinaya alınmalı ve özellikle covid 19 hastası için her ilde tam donanımlı tek tip korona hastaneleri oluşmalı. Başka vatandaşlarımız hijyen konusuna, mesafetemas konusuna dikkat etmeli ve her vatandaş maske takmalı ve en çok önemlisi sokağa çıkma yasağı uygulanmalı dedim.

Peki değişen ne oldu bakacak olursak illerde tek tip hastaneler boşaltılıp korona hastalarına hizmete başladı. Yurt dışından gelenler geç olsa da karantinaya alınmaya başladı, alınmayanlar geç olsa da bulunup karantinaya alınmaları sağlandı. Hijyen konusunda ve mesafe uyarısında ilk günden itibaren uyuldu. Sokağa çıkma yasağı her ne kadar tam anlamıyla uygulanmazsa bile yarı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor( keşke zamanında uygulansaydı).

Fakat benim ısrarla ilk günden beri herkes maske takmalı uyarıma; Başta Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu, Türk Tabipler Birliği, Tv’lerde reklamlarını yapan profesörler ve çevremizde doktor olduğunu söyleyen bazı arkadaşlar hepsi vatandaşın maske takmasına gerek yok dedi. Peki şimdi ne değişti de herkes sokakta maske takmalı diyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı son noktayı koydu.”

65 YAŞ ÜSTÜNE KUMANYA YARDIMI
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yurdun dört bir tarafındaki 65 yaş üstü basın emektarlarını unutmayarak kumanya yardımında bulundu. Henüz bir yılını doldurmamasına rağmen kurulduğu günden bu yana önemli hizmetlere imza atan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

79 ildeki il temsilcileriyle video konferans sistemiyle toplantı gerçekleştirdiklerini belirten KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Şehirlerde korona virüsle mücadele hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Medya işletmeleri ile çalışanların durumu ve destek amacıyla neler yapılabileceği konusunu da istişare ettik” dedi. 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından 65 yaş üstü gazetecilere ulaştırılmak üzere 1 Nisan 2020 tarihinde kargoya verilen gıda paketlerinde adreslerine ulaştığını belirten KGK Genel Başkanı Dim, gönderilen gıda paketleri içerisinde çay, şeker, yağ, pirinç, bulgur ve benzeri temel gıda maddeleri yer aldığını ifade etti.

ZORLUOĞLU’NDAN POLİS HAFTASI MESAJI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın 175'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle tebrik mesajı yayımladı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kurulduğu ilk günden itibaren milletin güvenine layık olabilmek için büyük bir fedakarlık ortaya koyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Polisimiz bu milletin sadece öz evladı değil, aynı zamanda günlük hayatının da ayrılmaz bir parçası olmuştur. 175 yıldır her alanda çok büyük hizmetler yürüten Emniyet Teşkilatımız, bunları yaparken de hukuk devleti ve demokratik ilkelerden, hak ve özgürlükleri vatandaşlarımızın gerektiği gibi kullanmasından taviz vermeyen özelliği ile ön plana çıkmıştır.

Çağdaş, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne bağlı, insan haklarına her şartta özen gösteren teşkilatımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

ARICILARIN SIKINTISI…
Çevremiz arıcıları gazetemizi arayarak sıkıntıları konularını bize aktararak yetkililerin bir çare bulmalarını istediler. Şöyle ki Nisan ayı özellikle arıların gelişim bakımlarına mutlaka gerek duyulan bir mevsimdir. Ancak İçişleri bakanlığı 25.03.2020 tarihli genelgeleri 89780865-153-Otomatik sayılı ve korona virüs tedbirleri/Mevsimlik tarım işçileri Konulu ve (B) bendi altında 2. ve 3. maddelerinde belirtilen “Arıcıların gerekli talimatlara uymaları ile Arı bakımı ve hasatlarına kısıtlama getirilmemesi hakkında” ki talimatlarına rağmen ilçe kaymakamlıkları ve ilde valiliklerdeki makamlar bu konuda arıcıların bakım ve üretim seyahatlerine engel çıkarılmaktaymış.

Yine İçişleri Bakanlığı’nın 20 yaş altındaki çalışanların çalıştıklarını belgelemeleri halinde işlerine gitmelerine izin verilmektedir. Arıcılarımızın da büyük çoğunluğunun 60 ve 65 yaş üzeri kişilerden oluştuğu bilindiğine göre onlara da bu konunda anlayış gösterilebilir. Bu mevsimde ilgilenilmeyen ve beslenilmeyen arı kovanlarının sönmeleri kaçınılmazdır. Zaten son yıllarda arıcıların en büyük derdi sebebi bilinmeyen arı ölümleri ortada iken birde kışı şöyle böyle atlatmış olan arıların bu aylarda bakılamaması halinde Türkiye arı popülasyonunun fevkalade darbeleneceği ortada.

O zaman da piyasayı fahiş fiyatlarla sahte ballar işgal edecektir. Malumunuz insan direncinin en önde gelen destek besin maddesi baldır. Balın da içerisinde mikrop ve virüs barınmadığı gerçeği ortada iken yetkililerin arıcılara gerek iller arsındaki bakım ve konaklama seyahatleri gerekse kırsal alandaki mevcut arıların bakımları için izin konusunun düşünülmesi istenmektedir. Bir de bu işleri zaten çoğunlukla emekli olan kimselerin yaptığını düşünürseniz bu yaş kriterinin de en azından gerek tarlaların gübrelenmesi ve bakım konusu gerekse arıcıların arılarının beslenip bakılması konusunda bir esnekliğin tanınması için gerekli iznin resmi makamlarca görüşülüp verilebilir.

Editör: Haber Merkezi