ARAKLI İÇİN SÖZ ALDI

AKParti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Ayvazoğlu, Trabzon’un Araklı ilçesinde Dağbaşı yol yapımı için söz aldığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvazoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgemize ve şehrimize hiçbir zaman eksik etmediği ilgisine, desteğine ve yine özel olarak bugün kendilerine ilettiğim Araklı Dağbaşı yol yapımını programa aldırmasına müteşekkirim. Dua ve saygıyla kıymetli Başkanım.” ifadelerini kullandı. Bu sözün Araklı’ya hayırlı olmasını diliyoruz.

ANCA BERABER KANCA BERABER

Kızılay tarafından başlatılacak olan Anca Beraber Kanca Beraber kan bağışı kampanyasına Trabzon Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi şartları nedeniyle durma noktasına gelen kan bağışlarına destek amacıyla başlatılan kampanya 11 Ekim 2021 Pazartesi günü başlıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzonspor Kulübü, Ortahisar Belediyesi ve Kızılay tarafından başlatılacak olan kampanyada bağışçılara çeşitli hediyeler sunulacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada: “Kan bağışında bulunmak isteyen tüm vatandaşlar iki hafta süreyle Trabzon Atatürk Alanı 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı’nda kurulacak Kızılay kan alma platformunda bağışta bulunabilecekler. Anca Beraber Kanca Beraber kampanyası için iki kişi getiren vatandaşlara bir adet bordo mavi forma diğer iki kişiye ise özel olarak hazırlanmış kalem ve ajanda hediye edilecek. 11-24 Ekim 2021 tarihleri arasında saat 11.00 ile 19.30’da kan verme işlemi gerçekleştirecek tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.” denildi. Kampanyanın kan bağışı stoklarına katkı sunmasını diliyoruz.

ÇALIŞMALAR GÖZDEN GEÇMELİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, yağmur sonrası meydana gelen göletler hakkında açıklama yaptı. Oyman, şöyle konuştu: “Biz Trabzonluların alışkın olduğu yağmurlu bir havada, yoğun göletlerin oluştuğuna, Uzun Sokak’ta bazı esnafların dükkânlarına su bastığına hepimiz şahit olduk. Son yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaların sonucunda orta kuvvetli bir yağışta yaşadığımız görüntüler düşündürücüdür. Bu aylarda daha şiddetli bir yağış ile karşılaştığımızda daha tehlikeli görüntülerle karşılaşabiliriz. Bu sebeple bir an önce önlem alınmalı, çalışmalar yeniden gözden geçirilmelidir.” Bakalım bundan sonraki yağmurlarda da aynı sıkıntı ile Trabzon karşı karşıya kalacak mı.

GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yeni kararnamesi ile adli yargıda 334 hakim ve savcının, idari yargıda ise 25 hakim ve savcının görev yeri değişti. Kararnameyle Trabzon'u ilgilendiren atamalar da gerçekleşti. Buna göre, Olcay Alicanoğlu Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığından Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına, Hasan Küçükosman Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığından, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, Erhan Şahin Trabzon Cumhuriyet Savcılığından Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Serkan Özgüngör Ordu Hâkimliğinden Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine, Selma Bozkurt Trabzon Hâkimliğinden Balâ Hâkimliğine ve Mehmet Kayacı Trabzon Hâkimliğinden Küçükçekmece Hâkimliğine atandı. Kararnameyle atanan hakim ve savcılardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenler, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini 11 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP üzerinden gönderebilecek. Yeni görevleri tebrik ediyor, göreve atanan isimlere başarılar diliyoruz.

BTP KONGREYE GİDİYOR

Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon 8. Olağan İl Kongresi yarın saat 19.00’da Zorlu Grand Otel’de gerçekleşecek. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın da katılacağı kongrede mevcut İl Başkanı Nihat Hekimoglu tek listeyle seçime girecek. Hekimoğlu, “Ülkemizin ekonomik sorunlarının her geçen gün arttığı ve birlik beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde, BTP’ye olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi