URALOĞLU’NA ZİYARET
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora; Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Sn. Mümin Nuhoğlu ve AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Cora “Çarşıbaşı ilçesi Yavuz yolu kavşağı, Şalpazarı çevre yolu, Araklı-Dağbaşı yolu, Arsin-Atayurt, Yomra- Özdil yolu, Tonya-Kürtün yolu ve Akçaabat- Düzköy yolu ile ilgili süreci değerlendirdik. Bilgi, birikim, tecrübesi ile ülkemize ve şehrimize önemli hizmetlerde bulunan kıymetli Genel Müdürümüze yakın ilgisi ve desteği için teşekkür ederiz.” ifadesinde bulundu.

DETAYLARIN FARKINDA OLALIM
Varlıbaş Alışveriş Merkezinin çevresinde görüntüler de bozulmaya başladı. Bu fotoğrafı bize Eski Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen iletti. Varlıbaş Alışveriş Merkezinin Atapark tarafındaki zeytinlerin ahşap saksıları sökülmüş perişan hâlde. Başkan Türkmen şunları kaydetti: “Buradan yüzlerce insan girip çıkıyor. Çarşının görevlileri var. Bunları niçin göremiyoruz? Sadece burada değil, şehirlerimizin birçok yerinde buna benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Bu kadar güzel çarşılar yapıyoruz. Eserler ortaya koyuyoruz. Ancak bir bakıma detay denebilecek böyle işlerin farkında olamıyoruz.”

KAYA’DAN GENÇ’E ZİYARET
Trabzon Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan A. Metin Genç “El ele vererek tüm engelleri hep birlikte aşacak, engelsiz bir Ortahisar’a imza atacağız.” dedi.

TEK LİSTE KADÜK OLDU
CHP ilçe başkanlarının il binasında geçtiğimiz günlerde yaptıkları basın toplantısıyla tek liste çağrısı yapmasını Güzide Uzun ve Ömer Hacısalihoğlu ayrı ayrı adaylıklarını açıklayarak akamete uğrattı. Bazı ilçe başkanlarının adayların ortaya çıkması üzerine sosyal medya hesaplarında tek liste çağrısına ilişkin paylaştıkları basın toplantısı fotoğraflarını ve yazılarını kaldırdıkları gözlendi. İlçe başkanlarının önümüzdeki hafta içerisinde bir durum değerlendirmesi yapabileceği ifade edilirken, tek liste girişimlerinin başarısız olmasının, ilçe başkanlarının taleplerine adayların sıcak bakmamasının kongreye nasıl yansıyacağı da merak konusu oldu.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketi ile ilgili Trabzon Ticaret Borsasından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Millet olarak bu felaketlerin açtığı yaraları, en büyük hasletlerimizden olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde devletimize de katkı sağlayarak, şimdiye kadar olduğu gibi aşacağız. Bu acı olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler konusunda daha ehemmiyetli ve daha dikkatli davranılması ve ona göre de önlemler alınması hususundaki hissiyatımızı bir kere daha ifade ediyor bu vesile ile tüm Milletimizin başı sağ olsun diyoruz.”

İKİ PROJEYLE ELEŞTİRDİ
Saadet Partisi Hayrat İlçe Kongresi yapıldı. Kongreye Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, AK Parti Hayrat İlçe Yönetimi, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ve Ortahisar Belediyesini iki proje üzerinden eleştirerek, “Trabzon, yeşiliyle, doğasıyla, deniziyle bilinen bir şehir. Ama gelin görün ki bu yeşil doğa varken belediyenin 12 trilyon liralık parasını siz Botanik Park adı altında yatırıma ayırıyorsunuz. Bir başka belediyemiz 10 trilyon lira harcayarak Tünel Akvaryum yapıyor. Yahu mübarekler biz bu balığın canlısını görüyoruz. Denizde görüyoruz. İki tane yatırımdan bahsediyorum.

22 trilyon lira... Biz diyoruz ki kardeş, Millet Bahçesi gibi bunlar hizmete dönük yatırımlar, hayatı kolaylaştıran yatırımlar. İşi olan insanın rahatça ailesiyle birlikte gidip gezebileceği ve eğlenebileceği yatırımlar. Hepten bunlara hayır, kötüdür demiyoruz. Ama biz idareciler yatırım yaparken aile fertleri gibi, en acilen o ailenin acil hizmet kalemlerine bakmalıyız. Elimizdeki kaynakları verimli kullanmak durumundayız. İtirazımız buraya. Üretime, istihdama öncelik vermeliyiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi