AK PARTİ’DE HER KAFADAN SES ÇIKINCA
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi dün yapılacaktı ancak ortak isim üzerinde birleşilemediği için ileri bir tarihe ertelendi. Tabiri caizse her kafadan bir ses çıkınca erteleme kararı uygulandı. Belediye Başkanından, milletvekiline kadar herkes kendi istediği adayda diretince bu sonuç ortaya çıktı.

Oysaki ortak bir aday üzerinde uzlaşıp partinin ismini de tartışmaya açmamak gerekirdi. Öyle ya şimdi muhalefet kalkıp ‘sizin demokrasi anlayışınız bu mu’ gibi eleştirilerde bulunuyor. Muhalefete bu kozu vermemek gerekirdi ve teşkilatçı yapısı ile övünen AK Parti herkesin istediği ortak bir adayda buluşabilirdi. Ne diyelim, bakalım şimdi kimin ağırlığı Ankara’da karşılık bulacak. Milletvekillerinin mi, belediye başkanlarının mı, yoksa İl Başkanlığı’nın mı? Biz de ortaya çıkacak sonucu merakla bekliyoruz.

KADRO ADRESE Mİ TESLİM EDİLECEK?
CHP Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu Trabzon Üniversitesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu bakın neler dedi: “Trabzon Üniversitesi hiç kimsenin çiftliği değildir. Yine Trabzon Üniversitesi yine skandal. Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü için açılan öğretim üyesi kadrosunun kriterlerine bir göz atalım. Harita mühendisliği mezunu olması, jeodezi ve fotogrametri, harita mühendisliği alanında doktora yapmış, coğrafi bilgi sistemleri destekli çalışmalar yapmış olması. Hangi gerekçeyle soruyoruz? Eğitimi itibarsızlaştırıp kişiye göre koşul oluşturanlar derhal hesap versin.

Hatırlanacağı üzere aylar öncesinde aldıkları büro elemanında, insansız hava aracı sertifikası olması koşulunu koymuşlar ve sonrasında alınan kişi üniversitede bir profesörün akrabası çıkmıştı. Bir şeyler yapmak istiyorsanız ilk önce dekanı hukukçu olmayan hukuk fakültenize hukukçu dekan bulun. Bu üniversite bu yüzü kimden buluyor? Biz CHP Trabzon gençliği varken bu kadim şehri hiç kimse sahipsiz sanmasın. Bu üniversitenin adının Trabzon olduğunu hiç kimse unutmasın.” Çavuşoğlu’nun bu açıklamaları çok önemli. Trabzon Üniversitesi’nde adrese teslim kadro mu açıldı buna birileri cevap vermeli.

İYİ PARTİ’DE ENDİŞELİ GECE
İYİ Parti Of İlçe Başkanı Avni Karamustafaoğlu iş kazası geçirdi. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli konu ile ilgili, “Of İlçe başkanımız Avni Karamustafaoğlu geçirmiş olduğu iş kazası sonucu yaralandı, KTÜ'de ameliyata alındı. Bizim için kaygı ve endişe içerisinde geçirdiğimiz zor bir gece oldu. Şükür ki endişemizi sevince dönüştüren haberler alıyoruz. Avni Başkanın durumunu anbean takip ediyorum. Sağlık durumu iyi. Yarın (bugün) İnşallah servise çıkacak. Tez zamanda aramıza katılması dileğiyle sevgili Avni Başkana acil şifalar diliyorum. İnşallah başkanımız en kısa sürede sağlığına kavuşarak aramızda olacaklardır” dedi. Karamustafaoğlu’na biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İVEDİLİKLE YAPILMALI
Beşirli mahallesi’nde gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının ardından trafiğin işlediği yolların eski haline dönüştürülememiş olması tepki çekiyor. Şehir içi trafiğe hizmet veren ve bu konuda büyük yük sırtlayan yollar tam da ortasından yarılıp eski haline getirilemediği için tehlikeye de davetiye çıkartıyor. Alt yapıdaki işler bitirilmişken yollar da eski haline ivedilikle getirilmelidir. Görünen o ki bu konuda bir plansızlık var. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz.

Editör: Haber Merkezi