GÜLTEPE’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Genel Kurulu’nda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığına seçilen Mustafa Gültepe’ye Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçıları tebriklerini sundu. DKİB’den konu ile alakalı yapılan açıklamada, “Uzun yıllar İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği başkanlığını yürüten, ortaya koyduğu projelerle sektörüne vizyon katan ve ihracatta önemli artışların yaşanmasını sağlayan hemşerimiz Sayın Mustafa Gültepe’nin TİM Başkanlığına seçilmesi bizleri gururlandırmıştır.” denildi. Gültepe’nin, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ı TİM yönetimine Denetim Kurulu üyesi olarak almasının bölge için büyük kazanım olduğunu belirterek, bunun için Gültepe’ye minnettar olduklarını ifade ettiler. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin TİM yönetiminde temsil edilmesinin bölge ihracatının arttırılmasının yanı sıra ihracatçıların yaşamış oldukları sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacağını belirten bölge ihracatçıları, bu durumun ihracatçıya motivasyon sağlayacağını ifade etti. Biz de bu vesile ile Gültepe ve Gürdoğan’ı tebrik ediyoruz.

FİNANSMAN DESTEKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Miktat Altuntaş, Arsin Şube Yöneticisi İlknur Karaşah, Performans Yöneticisi Sercan Akyüz, Banka Personelleri Yener Yılmaz ve Burak Günay, Trabzon Arsin Organize Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyeti, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Küçükarslan, Ali Baştürk, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk İskender ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı karşıladı. İş dünyasına yönelik finansman desteklerinin anlatıldığı ziyarette konuşan Başkan Erkut Çelebi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, görevine yeni başlayan Miktat Altuntaş'a başarılar diledi.

İLK HACI KAFİLESİ UĞURLANDI

Trabzon’dan ilk hacı kafilesi dün sabah uçakla kutsal topraklara hareket etti. 263 kişiden oluşan kafilede hacı adayları ve görevliler yer alırken, hacı adayları Trabzon Havalimanı’ndan yakınları tarafından uğurlandı. 2018 yılında hacca yazıldığını belirten hacı adayı Ekrem Şahin bu yıl yedeklerden çıktığını söyledi. Şahin, “İzmir'de yazılmıştım, Trabzon'dan gitmek nasip oldu. Şu ana kadar heyecanlı değildim ama bu saatten sonra heyecan başladı.” dedi. Çok mutlu olduğunu kaydeden Ömer Aygün ise, “13 senenin üzerine çıktı. Allah inşallah güzel bir hacılık nasip eylesin. İyi bir hacı olup geliriz inşallah.” şeklinde konuştu. Hacı adayı Numan Turhal da, “13 sene üzerine gidiyorum. Bir insanın hayatında kendisi için yapabileceği en güzel şey. Her şey gelip geçiyor ama bu kalıcı. Bir insan ölürken bunu yaptığı için asla pişman olmaz.” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi