ÖRNEK ALINASI İŞLER
Denizi, doğası, yaylaları ve eşsiz sahilleri ile turizmin gözde merkezlerinden birisi haline gelen Doğu Karadeniz bölgesinde Ordu’nun yaylaları balon turizmi ile tanışıyor. İlk balon seferi, menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası'nda yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor.

Özellikle yayla turizminin ön plana çıkması için çalışmalarını sürdüren Başkan Güler, karavan turizmi, trekking, kayak turizmi ve kış turizminin yanı sıra Kapadokya başta olmak üzere birkaç şehirde uygulanan balon turizmini başlattı. Ordu bu işi gerçekten çok güzel yapıyor. Trabzon da turizm konusunda faydalı işler yapmak için örnek arıyorsa Ordu’ya bakabilir.

BU SORUN ÇÖZÜLSÜN ARTIK
Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen TIR'lar Sarp Sınır Kapısı'nda kuyruk oluşturdu. Gürcistan gümrüğünde işlemlerin de yavaşlaması üzerine uluslararası taşımacılık yapan TIR'lar, sınır kapasında beklemeyi sürdürüyor. TIR parklarının dolması üzerine Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan kuyruk, Türk tarafında aralıklarla 15 kilometreyi buldu. TIR'lar, karayolunun bir şeridini kapattı.

TIR kuyruklarını görünce mutlu olduğunu ifade eden Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Çünkü bu kuyruklar iş, ihracat ve istihdam var demektir. Eğer TIR kuyrukları yoksa o ülkede veya bölgede sıkıntı vardır. Özellikle Gürcistan tarafında işlemlerin yavaşlığından dolayı Türkiye tarafında 15 kilometreyi bulan kuyruklar oluştu. İhracat ve nakliyede yüzde 30 artış var ve bu artışta TIR kuyruklarının oluşmasına sebep oluyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan, son zamanlarda 700’ yakın çıkış, 500’yakın giriş oldu. Bölgedeki en etkin sınır kapılarından biridir. Yüzde 30’luk artış var” ifadelerini kullandı. Bu sıkıntının bir an önce çözülüp ortadan kalkmasını temenni ediyoruz.

TARİHİ DEĞERLER KENDİNİ BULSUN
Trabzon’daki tarihi, doğal ve kültürel değerlerin korunması kapsamında Kundupoğlu Konağındaki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarında sona gelindi. Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Kundupoğlu Konağında incelemelerde bulundu.

Yıldız, “2017 Yılı Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından bir yenileme projesi hazırlandı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (DOKA) alınan destek ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ortaklığıyla restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları başlatıldı. Şu anda bu çalışmalarda sona gelindi” dedi. Şehirde restorasyon bekleyen diğer tarihi değerlerin de bir an önce elden geçmesini bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi