GÖVDE GÖSTERİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Giresun programı oldukça hareketli geçti. Akşener’in programına Trabzon’dan da birçok isim katılarak kendisini yalnız bırakmadı. Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Aslan Güner ile parti üst düzey yöneticileri ile birçok il ve ilçe yöneticisi katıldı.

BABACAN TRABZON’DA

Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Erzurum'a giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, devamında Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde bir takım programlara katılacak. Trabzon'da da bugün saat 15.00'de DEVA Partisi Ortahisar ilçe hizmet binası resmi açılış törenine katılacak olan Babacan, daha sonrasında saat 15.30'da basın mensupları ile il başkanlığında bir araya gelecek. Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, “Bölgemizde illerimizi ziyaret edecek olan genel başkanımızı şehrimizde yeniden ağırlayacak olmanın heyecanı içindeyiz. Ortahisar ilçe binamızın açılış törenini büyük bir coşku ile Genel Başkanımız Ali Babacan'ın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu büyük coşkuya ortak olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bugün saat 15.00'da Ortahisar ilçe binamızın açılışına bekliyoruz.” dedi. Bakalım Genel Başkan Babacan Trabzon’da neler diyecek.

TURİZMİN IRKI OLMAZ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon turizminin sosyal medya mecraları ve bazı odaklar tarafından hedef tahtası haline getirilmesine sert tepki gösterdi. Çebi yaptığı açıklamada doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, kaliteli hizmet anlayışı ile insan kaynağı bakımından Trabzon turizminin ülke turizminde söz sahibi olduğunu söyleyerek, “Tüm dünya ülkeleri turizm gelirlerini artırmak için topyekûn bir seferberlik başlatmışken özellikle ülkemizde sosyal medya üzerinden çeşitli bahaneler öne sürerek bölge turizmini sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Bir dönem sermayeyi renklerine ayıran güruh şimdi de turizmi rengine ayırıyorlar. Yıllar geçmese de zihniyetleri değişmiyor. Turizmde ayrımcılık yaparak, turistleri hedef göstererek çirkin emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Bu çirkinliğe elbette izin vermeyeceğiz. Sermeyenin rengi, ırkı olmaz.” diye konuştu. Bizce bu konuda Başkan Çebi çok haklı.

BÜYÜK BAŞARI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 18 Temmuz 2022’de açıklandı. Y-SÖZ puanına göre 554,248 puanla Açık Lise öğrencisi Zeynep Uzun Türkiye 1.si oldu. Y-EA puanına göre 549,337 puanla Türkiye 8.si ve Y-Dil puanına göre Türkiye 20.si oldu. Sonuçların açıklanmasıyla Zeynep Uzun ve ailesi büyük sevinç yaşadı. Sınav hazırlığına 9. sınıftan itibaren başladığını ifade eden Zeynep Uzun, ilk önce matematik ve geometri eksiklerine odaklandığını daha sonra sözel derslere odaklandığını,12. sınıfta ise daha çok denemelerle devam ettiğini eksik hissettiği konuları detaylı tekrar yaptığını ifade etti. Uzun, hazırlık aşamasında başarısına sağladığı destek için Karadeniz Kurs öğretmenlerine ve yönetimine ayrıca teşekkür etti. Uzun’a Karadeniz Kurs Kurucu Müdürü Serdar Küçükakyüz tarafından plaket takdim edildi. Biz de bu vesile ile Uzun’u tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi