HAVAYOLU TERCİH EDİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatilinde havayolunu tercih edenlerin sayısını açıkladı. Karaismailoğlu, “Kimse oradan uçmaz denilen İstanbul Havalimanı’nda; yolcu trafiği, iç hatlarda 562 bin 435, dış hatlarda 1 milyon 597 bin oldu. Toplamda ise 2 milyon 159 bin yolcu İstanbul Havalimanı’nı tercih etti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda; iniş-kalkış yapan uçak trafiği, iç hatlarda 2 bin 817, dış hatlarda 3 bin 5, toplamda ise 5 bin 822 oldu. Yolcu trafiği, iç hatlarda 472 bin 368, dış hatlarda 461 bin 169, toplamda ise 933 bin 537 olarak gerçekleşti.” dedi. Karaismailoğlu, Trabzon Havalimanı’nda da toplamda 141 bin 485 yolcunun seyahat ettiğini ifade etti.

DEMİR İSTİFA ETTİ

Trabzon, Şalpazarı nüfusuna kayıtlı olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. Demir'in akciğerinde tümör tespit edildiği ve tedavi olmak için görevi bırakmak zorunda kaldığı öğrenildi. Biz de bu vesile ile Demir’e geçmiş olsun diyoruz ve en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını umuyoruz.

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyardı. Başkanlığın valiliklere gönderdiği “Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler” konulu genelgeyle, sıcaklık artışıyla birlikte orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde orman yangını riskinin artırabileceği belirtilerek, dikkatli olunması istendi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler neticesinde; son dönemde meydana gelen yangınların nedenleri göz önüne alındığında yangınların çıkış nedenleri arasında yer alan anız yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, tarla çalışmaları, enerji nakil hattı arızaları, piknik ve çoban ateşi, yıldırım, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik neticesinde gelişen orman yangınlarına kaşı alınması gereken tedbirler sıralandı. Buna göre: orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklandı. Umarız bu yasaklar dikkate alınır ve daha fazla ormanımız zarar görmez.

TRABZON’A AKIN

Yaz turizm sezonuyla birlikte Trabzon’a özellikle Arap ülkelerinden adeta akın yaşanıyor. Şehrin neredeyse her noktasında var olan Arap turistlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Trabzon’a havayolu ile bir günde gelen Arap turist sayısı ise şaşırttı. Önceki gün 1 günde Trabzon’a 4 bin 426 yolcu geldi. Bu yolcuların 997’si Birleşik Arap Emirlikleri’nden, 780’i Ürdün’den, 648’i Kuveyt’ten, 393’ü Umman’dan, 586’sı Suudi Arabistan’dan, 238’i İsrail’den, 364’ü Almanya’dan, 159’u Dubai’den, 185’i Katar’dan, 98’i Irak’tan ve 121’i Bahreyn’den geldi.

Editör: Haber Merkezi