KIRAN KIRANA ANKET
Gazetemizin internet sitesi www.karadenizdesonnokta.com.tr’de başlattığımız “Sizce Trabzon'un en başarılı İlçe Belediye Başkanı kim?” anketi yoğun ilgi görüyor. Kısa sürede binlerce katılımcının oy kullandığı anketimize yüzlerce de yorum yağdı. Amacımız tüm internet sitelerinin yaptığı gibi kamuoyunun nabzını tutmak. Uyguladığımız yöntem de yine herkesin kullandığı sistem. Gayet çekişmeli geçen anketi önümüzdeki Cuma saat 24.00’da sonlandıracağız. Şeffaflığımızdan şüphe duymayan herkesi ankete katılmaya davet ediyoruz.

İNTERNETİN GÜCÜ
Söz internetten açılmışken oradan devam edelim. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman’ın tartışma konusu olan üçüncü tünelle ilgili açıklamalarına yer vermiş ve başlığa da “Reşadiye’deki Rezaleti Yaşatmayız” vurgusunu çekmiştik. Gün içerisinde iki telefon aldık ve telefonun ucundaki sesler Tokat Reşadiye’dendi. İki kişi de Tokat’tan aradığını belirterek, “Ataman’ın hassasiyetine teşekkür ediyoruz” dediler. “Tamam da, Trabzon’daki olayla Tokat’ın ne alakası var” diye irdeledik. Meğer Tokatlı vatandaşlarımız, Ataman’ın Tokat Reşadiye’deki imar kirliliğine dikkat çektiğini düşünmüşler. Biz de olayın Trabzon’daki Reşadiye kavşağı ile bağlantılı olduğunu anlattık. Böylelikle internetin gücü bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bir şey daha ortaya çıktı ki; o da imar kirliliğinin birçok şehrimizin kanayan yarası olduğu.

DÖNÜŞÜM ERİYOR MU?
Trabzon’da dolmuş modernizasyonu çok tartışılmasına rağmen halen tam anlamı ile gerçeklemiş değil. Pandeminin de etkisi ile modernizasyon 2021 yılına sarktı. Modernizasyon ilk gündeme geldiğinde 17+1’in katkı sunacağı söylenmesine rağmen açıklanan sistem 12+1 olmuştu. Yine modernizasyon için araçlarda 3 yaş sınırı getirilmiş olsa da bu sınırlama da zaman içerisinde 6 yaşa kadar çıkartıldı. Tüm bunlar tepki çekmesine rağmen şimdi de modernizasyonun olmazsa olmazı engeli rampasının da seyyar olarak araçlara takılması konusunda bir yol aranıyor ve öyle de olacak gibi görünüyor. Modernizasyon diye çıkılan yolda çok da fazla değişen bir şey yok diyebiliriz. Bu işin kazananı şehir değil de yine dolmuşçu olacak gibi görünüyor.

REVİ’NİN SESSİZLİĞİ…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı ve AK Parti’de kongreler ertelendi. Ertelenmese de zaten Trabzon’da bir belirsizlik hakimdi. Ortahisar İlçe Başkanlığı için hangi isim üzerinde karar kılınacağı henüz net değil çünkü. İl Başkanlığı konusunda da verilmiş net bir karar yok. Ya da böyle bir karar verilmişse de açıklanmış değil. Hem Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın durumu, hem de İl Başkanlığı kongresi konusunda kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için bir açıklama yapılmalıdır. Bu açıklamayı yapmak da İl Başkanı Haydar Revi’ye düşüyor. Revi bakalım sessizliğini ne zaman bozar.

AYDINLIKEVLER’DEN ŞİKAYET VAR
Belediyelerimizin sokak ve caddelerle ilgili geçtiği peyzaj haberlerini okuyan Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerinden bir şikayet aldık. Mahalle sakini aynen şunları söyledi: “Belediyelerimiz sokak ve caddelerde güzel işler yaptıklarını gazetelerimiz aracılığı ile bize sunuyorlar ama bu her mahallede böyle değil. Aydınlıkevler’de sokaklarımız tabiri caizse yama şeklinde. Yollarımız bırakın araç geçişini yürümek için bile elverişli değil. Bener Cordan Ortaokulu’nun etrafı beş aydan uzun süredir yapılmayı bekliyor. Bu konu ile ilgili de belediyelerimiz bir şeyler yapsın.” Vatandaşımızın bu çağrısına da kulak verilmeli diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi