AĞIRALİOĞLU’NUN HORON YORUMU 

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir programda horona değinerek kendisi için de mehter etkisi yaptığını söyledi. Trabzon Çaykaralı olan Ağıralioğlu horonla ilgili, “Bizde horon kutsal dans gibidir. Sabahlara kadar nizasız fazılasız bu kadar insanın ilk başladıkları coşkuyla oynayabildiği bir oyundur. Horon bana inanılmaz mücadele iştiyakı verir. Mehter etkisi yapıyor bende horon” ifadelerini kullandı.


***


ONLARIN TEK İSTEĞİ VAR


Almanya’nın Frankfurt şehrinde Frankfurt İnternational Airport (Frankfurt Uluslararası Havalimanı) görev yapan Akçaabatlı iki kız kardeşin hedefi “Alman Federal Polislik sınavlarını başarıyla kazanıp görev yaptıkları Havaalanının en önemli merkezinde görev almak.  Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan ve Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran’ın yeğenleri olan Cennet Erbaşaran ile Rabia Erbaşaran, aldıkları eğitim ve yüksel lisans bilgileri sonucunda Almanya’nın ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan Frankfurt uluslararası havalimanında çalışmaya başladı. Akçaabatlı iki kardeş Cennet Erbaşaran (26), Rabia Erbaşaran (23) Almanca, İngilizce ve Fransızca konuşabilirken, yükselmelerinde bu avantajları da başarı sağladı. 


***

BORÇLARA YAPILANDIRMA YOLDA

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi yapılandırmasının 18 taksit halinde gerçekleştirileceğini söyledi. Muş, “Çok geniş bir yapılandırma teklifini komisyona vermiş olduk. Yapılandırılan borçlarda ilk ödeme şubat 2021'de yapılacak. 18 ay taksit halinde yapılandırma gerçekleştirilecek” dedi. İlk taksit içinde borçlar ödenirse YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ını silinmiş olacak.


***


SEMPATİ PROTOKOLÜ

İBB, iş insanı ve hayvansever İpek Kıraç tarafından geliştirilen, Koç Sistem firması tarafından hayata geçirilen “SemtPati” isimli akıllı telefon uygulamasına destek verdi. İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nın da katkılarıyla hayata geçirilen uygulama için protokol hazırlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kıraç’ın imzalarıyla hayata geçirilen uygulama sayesinde vatandaşlar çevrelerinde yaşayan köpekleri fotoğraflayarak, sisteme kaydedecek. Aynı zamanda kaydını yaptığı köpeğin, vasıflarını ve ihtiyaçlarını da belirtebilecek. Ücretsiz olarak faaliyete geçecek uygulamayı kullanan diğer kişilerce, hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak.

***


İLACA ONAY 


ABD Gıda ve İlaç Dairesi, koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ilk defa Veklury isimli virüs kırıcı ilaca onay verdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA),yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ilk defa bir virüs kırıcı ilacı onayladığını açıkladı. California merkezli Gilead Sciences Inc. firmasının ''Veklury'' adlı ilacının, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yürütülen geniş çaplı bir çalışmada iyileşme süresini beş gün kısalttığının görülmesi üzerine, Covid-19 tedavisinde kullanılması FDA tarafından onaylandı. FDA'dan yapılan açıklamada, “Veklury, koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan en az 12 yaşında ve 40 kilonun üzerindeki kişilerin tedavisi için onaylanmıştır” ifadesi kullanıldı.

***

ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Fatih Sondaj Gemisi Filyos Limanı'nda bakım ve teknik hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-1 kuyusunda gelecek aydan itibaren sondaja başlayacak. Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan Türkali-1 kuyusu ve kuyuda gerçekleştirilecek testler ile var olan rezerv ve üretim potansiyeli hakkında ilave bilgi sağlanması beklenirken bu kuyudaki çalışmalar aynı zamanda sahanın gaz potansiyelinin daha iyi anlaşılmasına imkan verecek. Böylece, Türkali-1 kuyusu Fatih Sondaj Gemisi’nin kazacağı ilk tespit kuyularından biri de olacak ve sahanın teknik özelliklerinin netleştirilmesinde önemli rol oynayacak.
 

Editör: Haber Merkezi