DENETİMLER DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu döviz endeksli TL mevduat (kur korumalı TL mevduat) sistemi sonrası döviz kurları sert düştü. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz kurlarındaki geri çekilmenin ardından bu düşüşü fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Bakan Muş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkınıhukukunu kimseye çiğnetmeyiz.” diye konuştu. Umarız Bakan Muş’un bu açıklamaları hayata geçer.

BAŞSAVCI TTSO’DA

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başsavcı Yalçın ile çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Hacısalihoğlu, Başsavcı Yalçın’a ziyaretinin anısına plaket takdim etti.

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çınar hayatını kaybetti. Çınar’a Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

AŞILARI TAMAMLAYALIM

Tüm dünyayı adeta esir alan koronavirüsünün en tehlikeli varyantı olarak gösterilen Omicron varyantı Türkiye’ye de giriş yaptı. Omicron varyantı, görüldüğü ülkelerde genellikle bir ay içinde baskın virüs haline geliyor. Türkiye’de de ocak ayında baskın virüs olması bekleniyor. Çok daha hızlı buluşan Omicron varyantının Türkiye'deki olası artışının iyi yönetilmesi için çalışma yapılıyor. Ocak ayında yeni koronavirüs tedbirlerinin devreye girmesi bekleniyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre, ocak ayının sonunda vaka sayısındaki artışı önlemek için eksik aşıların tamamlanması, 3. doz aşıların yapılması büyük önem taşıyor. Üçüncü doz aşının yüzde 80 koruyuculuğu anımsatılıyor. Önlem adına yapılacak en değerli adımın herkesin aşıyla bağışıklığını oluşturmak olduğu belirtiliyor. Verilere göre yaklaşık 25 milyon kişi eksik aşılı. 18 yaş üstünde 7 milyon kişi hiç aşı yaptırmadı. Aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızı bir kez daha aşı vurulmaya davet ediyoruz. VAKFIKEBİR YASTA Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin en yaşlısı Fatma Birinci 110 yaşında vefat etti. İlçeye bağlı Rıdvanlı Mahallesi’nden Birinci’nin cenazesi dün Vakfıkebir Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Rıdvanlı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi

Editör: Haber Merkezi