DEMOKRASİYİ SAVUNACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak ilk isim belli oldu. Uzun süredir çalışmalarını sürdüren eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, gelecek kurultayda genel başkan adayı olacağını açıkladı. Yeniden CHP Grubu’nun üç yıldır çalıştığını belirten Pekşen, “CHP içerisindeki Cumhuriyetçi, Atatürkçü, ulus devletten yana olan, parti içerisindeki demokrasiyi her koşulda savunan, örgütün güçlü siyaset yapma olanaklarına önem veren, parti tüzüğünde tekrar seçme ve seçilme haklarının örgüte iade edildiği, örgütün siyaset yapma hakkının iade edildiği bir tüzük önceleyen bir kadro hareketidir bu.” dedi. Pekşen dediğini yapacak karakterde bir isimdir ve bu adaylık sözü de o yüzden lafta kalmayacaktır.

BİR MÜDDET ARA
AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu yeni oluşacak yönetimde yer almayacağını açıkladı. Dilekoğlu, “İl Başkanı olarak Sezgin Mumcu’nun görevlendirilmesinden mutluyum. Mumcu’nun siyasete başlamasına vesile olan isim de benim. Ancak önümüzdeki dönem siyasete bir müddet ara vermek istediğim için yönetime girmeyi düşünmüyorum. Yönetimde olmasam da partimin ve Mumcu’nun başarılı olması için maddi ve manevi üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım” dedi. Dilekoğlu bir müddet dinlendikten sonra yeniden aktif siyasete dönecektir diye düşünüyoruz.

HER KESİMİ KUCAKLAYACAK
AK Parti İl Başkanı olarak görevlendirilen Sezgin Mumcu liste çalışmalarına ağırlık verdi. Toplumun her kesiminden il yönetimine isim almak için ince eleyip sık dokuyan Mumcu’nun ajandası da baya kalabalık. Mumcu bu ajandadan seçeceği yönetimle birlikte aksi bir durum yaşanmaz ise 3 yıl görev yapacak. O yüzden zor bir seçim kendisini bekliyor. Yönetime girmek için de dolayısı ile birçok isim nabız yokluyor. Bu zor seçimin ardından yönetime kimlerin gireceğini biz de merakla bekliyoruz.

KARAR BERABERE KALMIŞ
İYİ Parti’de disipline sevk edilen Davut Çakıroğlu için dün kurul toplandı ama ortaya bir karar çıkmadı. Çünkü kurulda dokuz üye yer alırken 1 üye toplantıya katılmadı. Sonuç olarak 4 üye Çakıroğlu’nun lehine 4 üye de aleyhine oy kullandı. Yani Çakıroğlu için durum karara bağlanamadı. Disiplin kurulunun bugün tekrar toplanması bekleniyor.

ÇAKIROĞLU DA DOSYA HAZIRLADI
İYİ Parti’de disiplin süreci için yeni bir gelişme daha yaşandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu da, İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül ile ilgili disiplin süreci başlatılması için İl Başkanlığı’na dosya hazırladı. Akgül, Çakıroğlu ile ilgili basın açıklaması yapıp eleştirilerde bulunmuştu. Bakalım İYİ Parti’deki bu disiplin süreçleri nasıl devam edecek.

KAYMAKAMLAR YÜKSELDİ
İçişleri Bakanlığı tarafından 43 mülki idare amirinin birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayınlanan Kararda yükselen mülki idare amirleri arasında Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı da yer aldı. Her iki isme de yeni görevlerinde başarı diliyoruz.

AÇIK KÜRSÜ
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele döneminde iş yükü artan sağlık çalışanlarının hem karşılaştığı sorunların çözülmesi hem de moral ve motivasyonlarını yükseltmek için her gün çevrim içi toplantı yapıyor. Usta, salgın döneminde büyük fedakarlıkla görev yapan sağlık personelinin sorunlarını dinlemek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla bir süre önce “açık kürsü” adıyla uygulama başlattı. Müdürlüğün toplantı salonunda her gün belirli saatlerde “Zoom” üzerinden doktorundan hemşiresine, sağlık görevlisinden ulaştırma ve güvenlik birimlerinde görev yapan personele kadar tüm çalışanlarla bir araya gelen Usta, onların karşılaştığı sorunları ve önerilerini dinliyor.

Editör: Haber Merkezi