GÖZLER KABİNEDE
Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi devam ederken yarın yeni döneme geçilecek. Bugün toplanacak Kabine’de, birçok kısıtlamanın kaldırılması konuşulacak. Toplantıda; maske takma zorunluluğu, kafe-restoranların açılması, düğün salonları, sokağa çıkma kısıtlaması, halı saha ve spor salonlarının açılması gibi konular değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısından sonra yeni dönem için kararları açıklaması bekleniyor. Bakalım Kabine’den ne gibi kararlar çıkacak, biz de merakla bekliyoruz.

ROMANYA’YA MEKTUP YAZDI
Türkiye-Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İsrail’in Filistin’e yaptığı insanlık dışı saldırılara yönelik Romanya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nicolae Georgescu’ya mektup gönderdi.

Cora mektubunda, Filistin’e yapılan saldırıların yaşanan ateşkesten dolayı durmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken, Türkiye olarak İsrail’e karşı uluslararası vicdanların sessiz kalmamasını, hukukî ve siyasî tedbirlerin hayata geçirilmesini beklediklerini ve İsrail’in hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Cora, şunları söyledi: “Üç semavî din için kutsiyet arz eden mekânları barındıran Kudüs’ün husumet, gözyaşı ve çatışmalarla değil hoşgörü, huzur ve barış ile anılması gerektiğini düşünüyor, geçmişte de gördüğümüz bu gibi acıların bir daha tekrarlamamasını can-ı gönülden temenni ediyoruz.”

ALTUNBAŞ’IN KAPISINI ÇALABİLİRLER
AK Parti Ortahisar eski İlçe Başkanı Temel Altunbaş görevinin sona ermesinin ardından sessizliğe bürünmüş şekilde gündemi takip ediyor. Görev yaptığı dönem sürdürdüğü ılımlı siyasi yapısıyla dikkat çeken Altunbaş her kesimin de sevgisini kazanmıştı. Kulağımıza gelen bilgilere göre AK Parti’den koparak yeni kurulan bir parti ilk seçimde Altunbaş’ın kapısını çalacak. Bakalım Altunbaş’ın kapısı hangi görev için çalınacak ve Altunbaş kapısını çalacak olanlara ne cevap verecek.

CİHAN AĞLATTI
Trabzon’un Akçaabat ilçesi eski Kavaklı Belediye Başkanı Mahmut Cihan hayatını kaybetti. Cihan Akçaabat Belediyesi’nde de Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı. Cihan, Kavaklı Mahallesi’nde toprağa verildi. Akçaabat’ı yasa boğan Cihan’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR NE CEVAP VERECEK?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir çıkardığı T Dergi ile ilgili, Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu şunları söyledi: “Sadece bir derginin tasarımına ve dizgisine 57 bin lira ödemişler. Böyle bir şey olabilir mi? Sen bir tane ajansa kağıdı yok, baskısı yok, fotoğrafı yok malzemeyi tamamen sen vereceksin sadece tasarımını yapacak ve bir sayıda 57 bin lira kazanacak. Bu nasıl bir anlayış? Bu dergi senede 4 tane çıkacak. Belediyenin 230 bin lirasını sırf dizgi ve dizayna vereceksin. Kusura bakmasın herkes ister ki kendi şirketi bu kadar şanslı olsun. Kime verilmiştir bu derginin dizayn işi?” Bakalım Büyükşehir Belediyesi bu konuya ne cevap verecek.

Editör: Haber Merkezi