Araklı, Tarihi ve Doğal Değerleriyle Turizm Cazibe Merkezi Olmaya Aday Araklı, Tarihi ve Doğal Değerleriyle Turizm Cazibe Merkezi Olmaya Aday

Saadet Partisi yetkilileri, faize ayrılan bütçenin halkın sırtındaki yükü artırdığını savundu. Açıklamada, ❝2024 yılında sadece faize ayrılan miktar 1 trilyon 254 milyar TL❞ denilerek, bu meblağ ile yapılabilecek sosyal yatırımlara dikkat çekildi.

❝1 Trilyon 254 Milyar TL İle Neler Yapılabilirdi?❞

Toplantıda sunulan hesaplamalara göre:

  • Yaklaşık 340 bin konut inşa edilebilirdi.

  • Ortalama 33.699 TL’lik telefonlardan 37 milyon gence telefon temin edilebilirdi.

  • 30 bin TL’lik bilgisayarlarla 42 milyon vatandaş bilgisayar sahibi olabilirdi.

  • İstanbul şartlarında 2 milyon 90 bin çift evlenme desteği alabilirdi.

  • 908 bin 588 TL değerinde 1 milyon 380 bin lüks araç alınabilirdi.

  • 24 milyon 750 bin TL maliyetli yaklaşık 50 bin 700 okul inşa edilebilirdi.

  • 1,5 milyon TL maliyetle 836 bin kreş açılabilirdi.

Yetkililer, ❝Bu paralar Londra bankerlerine, Siyonist finans baronlarına, küresel faiz lobilerine gitti❞ ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.

❝Balya Balya Para, Umutların Sembolüdür❞

Açıklamada kullanılan sembolik transpalet ve para balyalarıyla AK Parti iktidarının 23 yılda faize ödediği yaklaşık 23 trilyon TL tutarındaki kaynağa dikkat çekildi. Faize ödenen bu rakamın, ❝onlarca TIR dolusu 100’lük dolar banknotla taşınabilecek büyüklükte❞ olduğu belirtildi.

Belediyelerin Borç Yükü Gündemde

Saadet Partisi yetkilileri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül 2024 itibarıyla 3,5 milyar TL, Ortahisar Belediyesi'nin ise 1 milyar 250 milyon TL borcu olduğunu belirtti. Bu borçların önemli kısmının faiz giderlerinden kaynaklandığı ifade edildi.

❝Gençler Geleceksizlik İçinde Büyüyor❞

Gençlere seslenilen konuşmada, ❝Sizlere ne bırakıldı? İşsizlik, belirsizlik, göç hayali…❞ denilerek, ülkede gelir adaletsizliğine ve fırsat eşitsizliğine vurgu yapıldı.

❝Adil ve Faizsiz Ekonomi Mümkündür❞

Açıklama, Saadet Partisi’nin çözüm önerileriyle tamamlandı:

— ❝Bu ülke faizle değil, üretimle büyüyecek❞
— ❝Bu millet tüketerek değil alın teriyle yükselecek❞
— ❝Faizsiz, adil ve sürdürülebilir bir ekonomik sistem mümkündür❞

Toplantı sonunda, ❝Yükü faiz lobisinin sırtına, umudu bu milletin evlatlarının yüreğine bırakalım❞ çağrısıyla vatandaşlara birlik mesajı verildi.

Editör: Gözde Üçüncü