CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayınladığı mesajla 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak, partisinin gaziler için yaptığı çalışmaları açıkladı.

Kaya, mesajında; “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100. yılında bütün kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum.
Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz vatan, millet ve bağımsızlık uğruna nelerin feda edildiğini ve bu vatanın kolay kazanılmadığını bizlere göstermişlerdir. Bu toprakları bize vatan yapan ve bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza ne kadar şükran duysak azdır. Onların hakkını ödeyemeyiz.” dedi.
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, partisinin Şehit Aileleri ve Koordinasyon Merkezi kurarak şehit aileleri ve malul gaziler için yaptığı önerileri sıraladı:


“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, “Onlar vatanımıza sahip çıktılar, biz de onlara sahip çıkacağız” diyerek Şehit Aileleri ve Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Şehit aileleri ve gazilerimizin sorunlarını çözmek ve daha iyi koşullarda refah içinde yaşamalarını sağlamak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında çalışmalar yapıyor, önerilerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

GAZİLERİMİZİN İSTİHDAM OLANAKLARINI GENİŞLETECEĞİZ

“İktidarımızda; şehit aileleri, malul gazi ve ailelerinin özel ve kamu hastanelerinin tamamından ücretsiz ve koşulsuz bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Gözlük, protez, tekerlekli sandalye, diş implantı ve tüp bebek gibi ihtiyaçlarının SGK ödemelerindeki kısıtlamaları kaldıracağız. Şehit aileleri ve malul gazilerimize sağlanan istihdam olanaklarını genişleteceğiz. İstihdam hakkının sayı kısıtlamasını kaldıracağız, atamaları eğitim durumlarına göre A kadrodan yapacağız ve kariyer ilerlemesi için her türlü önceliği vereceğiz.”

GAZİLER GÜNÜ’NDE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERECEĞİZ

“19 Eylül Gaziler Günü’nde malul gazilerimize birer maaş ikramiye vereceğiz. Gazilerimizin eşlerinin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesini ve yıpranma payından yararlanmalarını sağlayacağız. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında malul gazilerimize ödenen maaşlarda emsal maaş düzenlemesinin yapılmasını sağlayacağız. Şehit aileleri ve malul gazilerimiz için elektrik ve suda olduğu gibi doğalgazda da indirim sağlayacağız. Malul gazi çocuklarının dilemeleri halinde askerlikten muaf olmasını sağlayacağız.”

GAZİLERİMİZE ÖTV’SİZ ARAÇ ALMA HAKKI SAĞLAYACAĞIZ

“Terörle Mücadele Kanununa tabi olan malul gazilerimize ÖTV, MTV ve KDV’den muaf bir şekilde 3 yılda bir araç alma hakkı sağlayacağız. Malul gazilerimizin yurtdışına çıkışlarında konsolosluk hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Şehit çocukları, malul gazi ve çocuklarının yapılan eğitim yardımlarını artıracağız; yurtiçi ve yurtdışı her seviyedeki eğitimlerini destekleyeceğiz.”

BEDELSİZ KONUT İMKANI SAĞLAYACAĞIZ

“Şehit aileleri ve malul gazilerimize mülk edinebilmeleri için TOKİ tarafından bir defaya mahsus bedelsiz konut imkanı sağlayacağız. Kamu misafirhanelerinin tamamından ilgili kurumun en üst düzey yöneticisi gibi koşulsuz şekilde yararlandırılmalarını sağlayacağız. Bu düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve ailelerine sağlık ve şifalar diliyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi