SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - 25 ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ülke gündemi üzerine konuştu. Pekşen, “Siyaset öyle bir hal aldı ki muhalefet iktidarı eleştirdiğinde terörist, muhalefet kendi partisini eleştirdiğinde ise sarayın adamı yaftası yiyor. Böyle bir ortamda özgür düşünceden bahsedilemez. İnsanlar özgürce konuşmalı ve fikirlerini savunmalı ancak günümüzde bu durum söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCESİ
Muharrem İnce’nin partiden istifa etme durumu ile ilgili de konuşan Pekşen, “CHP’de bir siyasetçiye piyango nasıl vurur derseniz, size Muharrem İnce örneğini veririm. İnce’ye parti içerisinde her şans tanındı. Geldiğimiz süreçte ayrılık kararı ile yeni bir yol haritası çizebilir. Bu onun özgür düşüncesidir. Siyasette bu tarz ayrılıklar geçmişte de oldu, gelecekte de olabilir. İstifa eden başka arkadaşlar da var.” dedi.

BAŞARACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Genel Başkan Adaylığı ile ilgili de açıklama yapan Pekşen, “CHP içerisinde demokrasi inşa edilmeli. Genel Başkan adayını da, Milletvekili adayını da, Belediye Başkanı adayını da partili belirlemeli. İktidar olma durumu, muhalefeti şuanda altın tepsi ile bekliyor. Bunu başarabileceğimizi düşündüğüm için göreve talibim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi